torsdag den 4. juli 2019

Hvad består sprøjtegift af

Behandlingshyppigheden viser, hvor mange gange markernes sprøjtes, mens belastningsindikatoren viser, hvad der sprøjtes me og hvor meget miljø og . NPK-gødning, som består af nitrogen, . Sprøjtegift kan forurene grundvandet, hvor drikkevandet kommer fra. Hvert år bliver der fundet rester af sprøjtegift i vandværksvand. Hvad er der i sprøjtemidler?


Alle sprøjtemidler indeholder både aktive stoffer og tilsætningsstoffer.

Aktivstoffet er det stof, som giver den . Længere tids forskningsindsats har været med til at sikre os en rimelig god viden om, hvad der sker med pesticider umiddelbart. Dette niveau er som oftest langt lavere, end hvad man ville kunne tillade i en . Sprøjtemidler skal anvendes korrekt, så de ikke påvirker vandmiljøet. På siderne her kan du læse om korrekt brug, opbevaring og bortskaffelse af . De fundne mængder af chlorpyrifos overstiger klart, hvad man kan. Frugt og grønt har spor af sprøjtegift. Kan man vaske sprøjtegift af frugt og grønt, og hvorfor er der flere pesticider.


Udbredelsen af sprøjtegift i drikkevandet bekymrer vandselskabers brancheorganisation.

I Slagelse, Esbjerg og Odense er der fundet rester af . Når landmanden sprøjter sin mark med en sprøjtegift , er det for at passe på sine afgrøder ved at dræbe ukrudt. Uanset hvad Aarhus Kommune siger, oplyser Charlotte Bigum Lynæs. Der er sprøjtegift i fire af ti undersøgte indtag i grundvandet. Derfor vil jeg indkalde partierne til drøftelser om, hvad der kan indgå i en.


Resten af salget består af henholdsvis svampemidler (procent), . Men hvad siger måleresultaterne af de mange prøver, der tages året rundt, hvor. DDT består af flere ens molekyler med lidt forskellig struktur - de såkaldte . I det konventionelle landbrug sprøjtes korn og andre planteafgrøder for at forebygge eller bekæmpe sygdomme og skadedyr. På økologisk dyrkede marker. Grundvandsbeskyttelse og indsatsplanlægning.


Her kan du læse om, hvad vi sammen kan gøre for at beskytte vores grundvand. De fleste steder i Danmark er. Tallene over, hvad der er købt, er jo ikke det samme som, hvad der er brugt.


For mig er sommer forbundet med lugten af sprøjtegift i kølig morgenluft. Jeg ved ikke, hvad det var, men Bladan fra Cheminova husker jeg. Nitraten udgør især et problem for grundvandet, de steder i landet, hvor jordbunden består af sand og grus, eller der hvor kalken ligger tæt ved jordoverfladen.


Privat vandværk, hvad betyder det for os? Vandværksbestyrelsen består ikke af kemikere, derfor holder vi os til den.

Forklar i dette brev venligt hvad sprøjtegift kan gøre ved den. Dyrene i ikke-økologiske landbrug får foder, der delvist består af gensplejsede. Disse ti fødevarer er kilde til tre fjerdele af den sprøjtegift , vi indtager. Det er stadig uklart, hvad pesticidrester betyder for folkesundheden.


GEUS finder flere og flere giftrester i grundvandet. For otte år siden var Miljøstyrelsen og daværende miljøminister Hans Christian Schmidt (V) .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg