torsdag den 26. september 2019

Sprøjtegift i grundvand

Sprøjtegift kan forurene grundvandet , hvor drikkevandet kommer fra. Hvis vi forsat vil have rent drikkevan skal forureningen stoppe. I Danmark kommer alt vores drikkevand fra grundvandet , . Nul sprøjtegift i grundvandet : Nu breder forbud sig til private haver 22.


Se, hvordan godkendte pesticider kan komme ned i grundvandet.

Mere end hver femte sprøjtegift , der bruges i Danmark, bliver fundet i grundvandet i mængder, der overstiger grænseværdien for drikkevan . Forbudt sprøjtegift fundet i grundvandet i årevis. For mere end et år siden blev Miljøstyrelsen af fagfolk opfordret til at inddrage ukrudtsmidlet . Grundvandet forurenes af nitrat fra gødning og af pesticider fra det konventionelle landbrug, og der findes nu sprøjtegift i hver fjerde . Flere vandværker har fundet sprøjtegift i vandet, men mængderne er ikke. Grundvand er normalt mellem og 3år gammelt, når det bliver . Flere sprøjtegifte beskytter ikke grundvandet bedre, og det er essensen af aftalen, siger præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, . Statsrevisorerne og Rigsrevisionen kritiserer manglende kontrol og indsats over for pesticider i drikkevandet.

For gift er skadeligt for vores grundvand , miljø, dyr og sundhed. Der er derfor risiko for, at nitrat og sprøjtegifte ender i grundvandet , hvis ikke det . Men det holder ikke, gennem de senere år er antallet af beretninger om sprøjtegifte og andre farlige stoffer i grundvandet , nærmest været en månedlig foreteelse . En måde at rense grundvandet på er ved hjælp af filtrering gennem kul, der kan fjerne uønskede stoffer fra bl. VAND: Selv om de fleste sprøjtegifte bruges i landbruget, findes der lige så ofte pesticider i grundvandet under byer, viser ny rapport. Når du køber økologiske fødevarer, sparer du dig selv, natur og grundvand for påvirkning fra en lang række sprøjtegifte. Og du viser producenter og detailhandel . Der kommer flere og flere pesticider i det danske grundvand , og selv om der hele.


Verdens mest solgte sprøjtegift ender også i grundvandet. Stop med at bruge sprøjtegifte i havearbejdet”, lyder opfordringen fra Tom Vang Knudsen, Miljøudvalgsformand i Gladsaxe Kommune, der sammen med Herlev . Pas på vores drikkevand og drop sprøjtegifte. Skærbæk Vandværk passer på vores drikkevand. Aarhus Kommune har vedtaget en række indsatsplaner, der forbyder grundejere, gartnerier og landmænd at bruge sprøjtegift i bestemte områder, hvor . De fleste steder i Danmark er grundvandet så rent, at det kan bruges som drikkevand efter en simpel vandbehandling. Men den gode vandkvalitet er ikke noget, . Langt det meste grundvand dannes under de dyrkede arealer, og det er samtidig herfra nogle af de stoffer, der kan forurene grundvandet , kommer.


Der er sprøjtegift i fire af ti undersøgte indtag i grundvandet.

SPRØJTEGIFT – GEUS kan ikke finde tegn på, at grundvandet er truet af de sprøjtegifte , der anvendes i dag. Det viser en ny rapport om . Danmarks tre største vandselskaber, HOFOR, VandCenter Syd og Aarhus Van opfordrer til bedre kontrol med de sprøjtegifte , landbruget anvender. I Slagelse, Esbjerg og Odense er der fundet rester af sprøjtegift i. Nogle steder i Danmark har man problemer med gift i grundvandet. Det skyldes sprøjtegifte og kemikalier, som man har brugt for mange år siden, da man ikke . Brug af sprøjtegifte i haver risikerer at sive ned i grundvandet.


Derfor er det vigtigt , at vi sammen gør en indsats for at beskytte grundvandet mod forurening.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg