torsdag den 2. august 2018

Kompostering af haveaffald

Danmark er europamester i at kompostere haveaffald , men det ville være langt bedre at producere energi af det, viser beregninger fra DTU. Det tager normalt 1-år at få omdannet en bunke haveaffald til færdig kompost. Kan du bruge kompost fra genbrugspladsen i køkkenhaven? De lukkede af plastik og de åbne beholdere til haveaffald.


Ved kompostering omdannes grønt køkken- og haveaffald til værdifuld kompost.

Desuden reduceres mængden af affald i din dagrenovationsbeholder. Det er dog bedst, hvis man lader det meste af sit haveaffald blive hjemme i haven og komposterer . Haveaffald kan blive til kompostjord og skal derfor ikke brændes. Ved etablering af indsamlingssystemer og komposteringsanlæg til oparbejdning af park- og haveaffald kræves en opgørelse over de . Det formodes, at en forbedret produktudvikling af komposten kan medføre en . Find ud af , hvordan du sorterer haveaffald i København, hvis du bor i villa eller. Du kan også hente gratis kompost til din have på genbrugsstationerne om .

Kompostbunke med haveaffald. Man kan også vente, indtil komposten er færdigt omsat. Af Liv Mygind Foto: Jakob Carlsen 02. Har du mest haveaffald , er den åbne kompost bedst, da det kan være svært at få grene osv. Hvis du har en have, får du i løbet af året en del affal som du skal af med.


Du må ikke aflevere dit haveaffald i din affaldsbeholder, men hvad gør du så? At ændre det grønne affald til kompost er næsten kun et vanespørgsmål. Der skal være plads uden om, så du kan komme til med trillebøren, og så du kan vende indholdet (stikke om) og få den færdige kompost ud af beholderen. Se hvordan selv store træstubbe omdannes til brændsel og værdifuld kompost til jordbedring.


Hån der trykker vand ud af kompostmateriale. Der er en rigtig god idet at kompostere sit haveaffald. Du kan hente gratis kompost på genbrugspladserne. Læs her om, hvordan du kommer af med dit haveaffald og de nye stramme krav til afbrænding af haveaffald. Vejledning i kompostering af køkken- og haveaffald i HUMUS kompostéren.


Hvad må komme i kompostbeholderen? Skræller og rester af grøntsager, .

Derfor er der en række retningslinjer for adgangsvejen og placeringen af affaldsstativ. Forsyning Helsingør anbefaler kompostering af haveaffald i egen have. I de fleste kommuner kan du også bestille ekstra afhentning af haveaffald uden for de faste afhentningstidspunkter. På MiljøCenter Greve har du mulighed for at hente gratis kompost to gange om. Du får hentet haveaffald fra almindelig vedligeholdelse af haven i perioden 1. Vi stiller kompost til rådighed på to af kommunens genbrugspladser.


Du må fylde en trailer med gratis kompost på Brædstrup og Horsens Genbrugsplads. Læs om afbrænding af haveaffald , markafbrænding og Sankt Hans- bål . Læs alt om regler og afhentning af haveaffald her. Hvornår får jeg hentet haveaffald ? Af hensyn til færdsel og fremkommelighed må haveaffald til. Aktiviteten er omfattet af .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg