torsdag den 7. marts 2019

Dagpenge som selvstændig

Selvstændig virksomhed og dagpenge. Du kan få supplerende dagpenge , mens du driver selvstændig virksomhe hvis det er bibeskæftigelse, som altid kan lægges uden for normal arbejdstid. De vigtigste regler for, hvornår du som selvstændig kan få dagpenge , får du her serveret i et seks-punkts overblik.


Farvel til skøn – goddag til . Det vil sige personer der både har lønarbejde og selvstændig virksomhe kan bruge begge dele til at optjene ret til dagpenge jfr. Det bliver lettere for iværksættere og andre, der eksempelvis har både egen virksomhed og lønarbejde, at få ret til dagpenge , når et nyt .

Definitionen på selvstændig virksomhed er vigtig i forhold til din ret til dagpenge. Som løst ansat kan du være enten lønmodtager eller selvstændig. Du skal dog have en tilladelse fra os, hvis du . Ny aftale skal gøre det lettere for selvstændige og freelancere at få dagpenge på lige fod med lønmodtagere.


Find ud af dine muligheder for at være forsikret, når du driver din egen virksomhed. Se hvad du kan få i dagpenge som selvstændig og find alt om regler, satser, og krav her. Når du søger dagpenge eller efterløn efter endeligt ophør med drift af selvstændig hovedbeskæftigelse, skal din sats som udgangspunkt fastsættes på baggrund . Har du selvstændig virksomhed i mindre omfang, har du mulighed for at.


De timer, du arbejder som selvstændig modregnes i dine dagpenge , uanset indtægt.

Som selvstændig erhvervsdrivende kan du blive medlem af Frie Funktionærers a-kasse og optjene ret til dagpenge. Du kan maksimalt modtage dagpenge i uger samtidig me at du driver selvstændig virksomhed som bi-beskæftigelse. Har du - eller overvejer du at starte - selvstændig virksomhed? Det er vigtigt, at din virksomhed ikke . I udgangspunktet må du derudover aldrig bygge en virksomhed op, mens du er på dagpenge , . Du kan som selvstændig med bibeskæftigelse muligvis få dagpenge , mens du driver din virksomhed. Læs mere om reglerne på vores hjemmeside.


Når du søger om dagpenge , efter du er ophørt som selvstændig , skal du have beregnet en dagpengesats. Her gælder der særlige regler, som vi beskriver her. Når du driver selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse, gælder der særlige regler for udbetaling af dagpenge.


Du kan ikke optjene ret til dagpenge på baggrund af selvstændig bibeskæftigelse. Som udgangspunkt kan du ikke få udbetalt dagpenge samtidig med du driver . Reglerne bygger i meget høj grad på konkrete vurderinger. Hvis du ejer eller driver en selvstændig virksomhed eller ønsker at starte en virksomhed op, kan det have betydning for din ret til dagpenge. På den måde bliver det lettere at få ret til dagpenge for selvstændige og freelancere i dagpengesystemet. Timerne, du bruger på din selvstændige virksomhe fratrækkes i dine dagpenge.


Det gælder både timer til administration, rengøring, . Rigtigt, som udgangspunkt skal man sælge det grej, man har købt og afskrevet som selvstændig. Men hvis du har en guitar, du har købt, inden .

Du har mulighed for at få dagpenge , hvis du ophører med at være selvstændig. Et ophør skal være begrundet i, at enten dit ejerskab eller din. Se, hvad selvstændig virksomhed betyder for dine dagpenge.


Kontakt altid Metal A-kasse i god ti hvis du overvejer at blive selvstændig , eller hvis du er . Driver du selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse og ønsker du at modtage dagpenge samtidig, gælder der særlige regler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg