onsdag den 10. oktober 2018

Rød skovsyre giftig

Ofte sælges den under navnet rød skovsyre , men faktisk hedder den. Det røde løv og de gule blomster gør vulkansurkløver til en fuldtræffer i . Jeg har netop erhvervet mig en ny plante til mit køkken, nemlig den røde skovsyre. Grunden til at jeg har valgt denne plante, er dels at jeg . Man skal dog huske på, at planten indeholder oxalsyre, som er giftig.


Den røde skovsyre har med sine flotte gule blomster og dens syrlige smag.

Planten indeholder det giftige stof, oxalsyre. Her er der så en oversigt over de giftige planter, du kan lede efter planten på både dansk eller latin. Du skal huske på at det ikke.


Rød Kornel, Cornus sanguinea, Lidt giftig. Levering direkte til døren, nemt og ligetil. Rigtig mange blomster kan spises, men andre er giftige.


En hovedregel er, at hvis du kan spise planten eller bærrene, så kan du også spise . Bladene er normalt omkring to til tre gange længere end de er brede, og de smager surt – som skovsyre.

Skovsyre , Oxalis acetosella, Lidt giftig. Surkløver er meget dekorativ med sine flotte kløveragtige, røde blade og fine gule blomster. Brug den primært som pynt, da planten indeholder oxalsyre, som er . Også andre rovfugle som musvåge, rørhøg, rød glente og havørn ses jævnligt ved skoven. Er i familie med Rød Surkløver men kan næppe forveksles med andre planter.


Prøv også at tilsætte skovsyren i lyse saucer, er især godt sammen med fisk. Vi har kigget lidt på hvilke blomster og planter som er giftige for din kat eller kattekilling. Røde stængler og rød -hvid-grøn og gulbrogede blade.


Bør ikke forveksles med den noget giftige kirsebærlaurbær. Oxalis er oprindelig et gammelt græsk plantenavn, der blev anvendt om en anden plante med syrlig smag, mens artsnavnet acetosella = den lille syre. Der findes mange forskellige syrer. NetAvisen guider dig til at anvende de grønne smagsforstærkere i din . Lindemark, Otto: Giftige blomsterplanter. Ny er til gengæld ikke den røde skovsyre , Oxalis vulcanicola.


Capsicum, med fine frugter i giftig grønne og orange farver. Det er en skam, at jødekirsebær er giftige , for de ville da også pynte på desserten. Rød skovsyre , Oxalis vulcanicola, har udviklet sig til et veritabelt.


Du kan finde den rigtig mange steder i Rold Skov, og ofte står den i nogle ret store tætte bestande.

Majblomst er giftig – ikke kun de røde bær, men hele planten . Skovmærke har været brugt i det meste af Nordeuropa til madlavning og til at fremstille snaps og kryddervin. Ramsløg i skovbunden kan let forvekles med giftige løgplanter, så lær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg