mandag den 1. april 2019

Hvor må man sprede sin aske

Spredning af aske over åbent hav”, som du. Til gengæld må du godt tage hende med på en sidste rejse til søs. Men der er enkelte regler og retningslinjer som skal overholdes, før en.


Urnen må ikke nedsænkes i havet, men skal . Man skal sprede asken over åbent hav, bugter eller større fjorde. Borgerinformation har udgivet en pjece om askespredning, hvor du kan finde mere information.

Folketinget har nu vedtaget en lov, der gør det nemmere at sprede asken fra afdøde over åbent hav. Samtidig kan der anlægges flere . Traditionelt bliver urner nedsat på kirkegårdene, men der findes en række. Der findes urner, der kan indeholde aske fra to afdøde.


Flere og flere danskere vælger at benytte sig af askespredning som begravelsesritual. Det handler om at gøre tingene på en personligt . Klik igennem galleriet og se reglerne for at få spredt sin aske til søs,. Du må hellere end gerne være her, men du forventes at rette ind For abonnenter.


Her er bestemmelsene som gjelder for spredning av aske.

Fylkesmannen kan etter søknad fra person som har fylt år, gi tillatelse. Man skal nemlig ikke længere søge om tilladelse til at få sin aske spredt. Prins Henrik beslutning om at få sin aske spredt til søs kommer ikke helt som.


Den tomme urne må ikke knuses eller kastes i havet, men skal . Det er ikke tilladt at sprede asken over en sø eller at sænke urner med aske i. Hvis du spreder for meget aske fra brændeovnen i haven, er det skadeligt for. Den fastslår, hvilke mængder du må sprede , så indholdet af . Bliv begravet i skoven eller få din aske spredt ud over havet. Asken kan spredes over åbent hav, hvis afdøde skriftligt har ønsket det. Urnenedsættelse på privat grund er noget, man skal søge om lov til. Det bliver mere og mere populært af få sin aske spredt over havet.


Et stigende antal danskere vælger i dag at få deres aske spredt over havet. I den forbindelse er det en mulighe at henlægge hele højtideligheden til den bå hvorfra asken skal spredes. Urnen opbevares i krematoriet, indtil den dag, hvor asken skal strøs i havet.


Du skal ud over åbent hav, før du må sprede en afdøds aske over vandet. Hvor flytter man ud på Sjælland fra København som familie med en. Der gives tilladelse til spredning af aske over det åbne hav.


Det er svært helt at afgøre, om man skal grine eller græde. Daniel Kehlmann fik krisehjælp af hovedpersonen i sin nye roman efter .

Aske må spredes på åbent hav eller i fjorde. Alternativet til at få sin aske spredt over havet kan være en. Indtil nu i år har hun allerede haft to bisættelser, hvor afdødes aske skal spredes over havet.


Det er dog en rigtig godt ide at få sit ønske skrevet ne inden man. Mange vil gerne have deres aske spredt over de danske farvande. Sidste vilje, som er et dokument, hvor man.


Man må således ikke sprede sin aske på land eller nedsætte en urne med aske i havet. Nordre kirkegår hvor man gerne må sætte en lille sten som minde, og der. Man kan vælge at sprede afdødes aske over åbent vand efter kremeringen. Hvis man ønsker sin aske spredt over åbent vand skal dette normalt . Som hovedregel er det lov å spre aske på åpent hav eller i høyfjellet, men akkurat på.


Regjeringens bestemmelser rundt hvor det er lov å spre aske. Asken må spres eller settes i jord på gravlund innen seks måneder etter kremeringen. Les også: Harvest - Da mamma bar pappa i ryggsekken sin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg