torsdag den 8. juni 2017

Fordampning vandets kredsløb

Det hydrologiske kredsløb beskriver de processer, som. Principielt kan transpiration defineres som fordampning af vand fra planternes blade. Der sker fordampning fra vores søer, åer og havet, ligesom en del regn når at fordampe inden det. Nedbøren indgår på forskellig måde i vandets kredsløb.


Der sker hele tiden en fordampning fra vores søer, åer og have. Vandet fordamper hvis der er varme tilstede. Jo højere temperaturen er, jo mere vand fordamper. De grundlæggende strømme i vandets kredsløb er: fordampning (evaporation) af vand fra overfladen af oceaner og andet vand samt fra jorden. Beskriver vandets kredsløb på Jorden gennem en række af tilstande og stadier.


Evapotranspiration er summen af fordampning og transpiration. Fra overfladen af havet, søer og vandløb sker der fordampning. Variation og forskydninger i vandets kredsløb kan derfor ofte forklares med. Vand befinder sig i et stadigt kredsløb. Det fordampede vand fortættes til skyer, . Læringsaspekt: Forståelse og formidling af vandets kredsløb Organisering og.


De skal gøre brug af begreberne: fordampning , fortætning, nedbør, nedsivning, . Indhold: Hvorfor er vand vigtigt? Hvordan kommer vandet op i luften? Vi vil derfor opfordre dig til at undersøge, hvilke konsekvenser en global opvarmning kan få for . Vandets kredsløb har afgørende betydning for alt liv på Jorden. Nogle dele af vandets kredsløb er lette at se, men andre dele af kredsløbet kan.


Både fordampning og grundvand er vigtige dele af vandets kredsløb , selv om . Atomer, Vands tilstandsformer, Regnvejr, Hvad forvænter vi?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg