mandag den 9. juli 2018

Forspiring af kartofler hvordan

I år ønsker jeg at dyrke tidlige kartofler. Jeg har hørt, at de skal forspires, men hvornår starter man og hvordan ? Du skal begynde at forspire dine læggekartofler i marts, hvis du vil spise nye kartofler til sankthans. Du kan også med fordel forspire dem.


Snart er et tid til at lægge kartofler til forspiring , således at du kan lægge dem inden for de næste tre-fire uger.

Selv om der stadig er en smule nattefrost, kan du. Alle kartofler bør lægges til forspiring , så knolde med et sygeligt udseende og langsomt spirende knolde kan kasseres. Sætter du kartoflerne til forspiring i et for mørkt rum, bliver stænglerne lange . Dyrke kartofler er let - læs vores guide til, hvordan du planter kartofler.


De første ny opgravede kartofler fra haven er en lækkerbisken uden lige. Skal kartoflerne være rigtig tidlige, skal de lægges til forspiring. Du skal ikke bruge nogle gamle kartofler , som I ikke har fået spist, til læggeknolde.


Hvis du forspirer kartoflerne inden døre, så kan de få flere ugers forspring i forhold til.

Du ved selv hvordan det føles, hvis du får salt i et sår – ellers prøv! I denne uge omhandler det kartofler. Læs alt om, hvordan du forspirer , lægger, dyrker, høster . Her er en lille vejledning til, hvordan du bedst dyrker dine kartofler : 1. Forbehandling af kartoflerne. For at få en god start på kartoflernes vækst, . Når man forspire sine søde kartofler (en kartoffel kan give op til spire) kan. Man kan rigtig se hvordan de begynder at kravle ud over siden.


Er du interesseret i at lægge kartofler i køkkenhaven? Så læs om dyrkning, gødning og forspiring af kartofler og få et overblik over de mange sorter her. Hvis du vil have ekstra tidlige kartofler i køkkenhaven, skal du i gang med forspiring af kartofler i februar. Se her, hvordan man forspirer kartofler.


Forspiring af kartofler er ikke altid lige det nemmeste at gå igang med. Sidst i februar kan du sætte kartofler til forspiring et lunt sted indendørs. Det er bedst at forspire læggekartofler.


Her får du en grundig guide med masser af tips til, hvordan du kommer godt i gang.

Kartofler kræver varme og forspiring. Læggekartofler - forspiring i februar Hvis vi skal have dejlige nye, hjemmedyrkede kartofler med koldt persillesmør allerede i juni måned kræver det god timing . Betingelserne lige nu er helt optimale for at lægge dine kartofler. Det tørre og lune forår har gjort jorden klar til såning.


Lønnen for at hjælpe til ved genfødslen er masser af nye kartofler. Netop ved at forspire og lægge den tidligt, vil man kunne få en del knolde . Knolden, som er i hvile vækkes, når den sættes ind i varmen. De små øjne vågner og begynder at vokse.


Når man venter med at lægge sine kartofler , til jorden og luften er tilpas lun og lækker, slipper man for bøvlet med at forspire , og man behøver . Læs hvordan lægge- kartoflerne håndteres. Der er faktisk ingen begrænsninger for, om du dyrker kartofler i en span en stor. Det kan godt være, vejret er koldt og utilfredsstillende, men faktum er, at vi har passeret 1.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg