fredag den 9. august 2019

Bålplads i haven regler

Har du planer om at anlægge en bålplads i haven , bør du undersøge hos . Må boligejere spærre deres badestrand af? Må du tænde sankthansbål i din egen have? Hvilke regler gælder for bål i haven?


De fleste kommuner tillader ikke bål i parcelhushaver.

Er det tilladt i di, kommune, at have en bålplads i haven , er det en række regler , du bør . I mange kommuner er sankthansbålene aflyst i år, men selvom der ikke er afbrændingsforbud i din kommune, er der stadig en række regler du . I et parcelhuskvarter i byzone har min nabo etableret en mindre bålplads i sin. Tjek også på din kommunes hjemmeside, om der er særlige regler for brug af åben ild i. LÆS OGSÅ: Bål i haven – med sikkerheden i orden. Torben Jensen, der er brandmand og konsulent i Beredskabsforbundet, giver dig gode rå hvis du vil grille over bålfad eller tænde bål i haven.


Der må dog fortsat afbrændes haveaffald Skt.

Hans Aften, når afstandskravene følges. Generelle regler for afbrænding af haveaffal halm, bål og grill . Skab en bålplads på et par timer og få et nyt samlingssted i haven. Hvis du vil brænde haveaffald af, skal du først tjekke din kommunes regler. Røg forurener luften med skadelige partikler.


Det vigtigste er at tjekke, hvilke regler der er, hvor stort et bål, du kan lave, og hvilke afstandskrav, du skal. Følg altid din kommunes regler for åben ild og bål. På særligt indrettede pladser er det tilladt at lave bål af rent og tørt træ.


Hvis du ønsker at tænde bål i din have, må du ikke afbrænde haveaffald. Klik dig videre herunder og bliv klogere på regler for og gode råd til grill, . Det er ikke lovligt at tænde bål , som det passer den enkelte. Der gælder særlige regler for afbrænding - både af brandhensyn og af hensyn til miljøet. Det er ulovligt at afbrænde haveaffald og lignende i Sønderborg Kommune, men Sankt Hans aften gælder der andre regler.


Læs vores folder om reglerne for bål i din egen have. Der er regler for, hvor og hvornår du må afbrænde haveaffald.

Her finder du alle regler om afbrænding i det fri. Men derefter får kommunen de samme regler som ovennævnte . Skal du til at brænde dit haveaffal eller har du lyst til at lave bål i haven , så er det en god ide, at du sætter dig ind i de regler , der gælder. Fat spaden og brug et par af de lyse aftener på at lave en bålplads , der også holder efter sankthans. Læs her hvordan, og hvilke regler der . I din egen have må du gerne brænde sankthansbål og tænde bål til rekreative formål, fx til pølser og snobrød. På offentlige arealer er det kun tilladt at brænde . Uanset om du bor på landet eller i byen, må du afbrænde rent og tørt træ på særligt indrettede bålpladser (mindre bål til madlavning og hygge).


Må jeg tænde bål i min have, når jeg bor i byen? Må jeg brænde mit haveaffal når jeg bor på landet? Hvad med Sankt Hansbål - hvor er det . Haveaffald er utvivlsomt omfattet af disse regler og skal afbrændes på.


I bunden af haven lavede jeg for mange år siden en lille bålplads. Hans bål af rent og tørt træ på Sct. Regler og afstandskrav gælder både Sct.


Placér bålet med passende afstand fra noget, der kan brænde. Vurdér sikkerheden i haven : Dit bålsted skal som minimum placeres meter fra. Anlæg en bålplads med god plads omkring sig.


Du kan læse mere om regler og tilladelser ved afbrænding i Afbrændingsbekendtgørelsen. Gældende for erhverv og private. Al afbrænding af affal herunder også haveaffal er Forbudt i .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg