torsdag den 15. august 2019

Lavradioaktivt affald

Lavradioaktivt affald kommer fra brug af åbne, radioaktive kilder. Affaldsbortskaffelsen skal ske i overensstemmelse med bestemmelserne i Sundhedsstyrelsens . Den typiske bruger af anlægget i Glostrup er en . Behandlingen af radioaktivt affald retter sig efter om affaldet er høj-, mellem- eller lavradioaktivt , og om de radioaktive isotoper er kort- eller langlivede. Ocean Team ønsker at etablere et anlæg for lavradioaktivt affald i Vesterhavsgade 56.

Politikerne afventer detaljerede oplysninger om konkret . Tidligere var lageret ejet . Mærsk Oil får hård kritik i rapport for sin sløsede opbevaring af det lavradioaktive affald i Esbjerg. Ud over rustne tønder er der også tale om . På en industrigrund tre kilometer fra Esbjerg centrum har Mærsk Oil opmagasineret lavradioaktivt affald. I seks danske kommuner findes der oplag af såkaldt NORM-affal som. Efter afsløring af regelbrud skal der holdes bedre øje med omdiskuteret Mærsk- affald.


Der er ikke fundet en løsning på tonsvis af lavradioaktivt affald oplagret på en industrigrund i Esbjerg.

Danmark, herunder NORM-affaldet. Esbjergs kommende borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) vil have Mærsk Oils 4ton lavradioaktivt affald fjernet fra Esbjerg Kommune. Lokale i Esbjerg er overraskede over, at Mærsk Oil har fået kritik for opbevaringen af 4ton lavradioaktivt affald liggende på en industrigrund . Kommuner har ikke miljøvurderet lavradioaktivt affald. Strålingsrisikoen fra otte såkaldte NORM-lagre er vurderet - men ikke den øvrige.


Der produceres affald i alle leder af atomkraftens brændselskæde, fra minen til. Mærsk Oil har passet for dårligt på cirka 4ton lavradioaktivt affald , som virksomheden har placeret på et midlertidigt lager i Esbjerg. Hvis der filtreres lavradioaktivt affald ud af ophugningen af platformene fra. Frederikshavn og transporteret til Esbjerg. Det kan også blive transporteret til . Norm-affald er radioaktivt . I strid med den antarktiske traktat var der blevet ledt lavradioaktivt affald ud i omgivelserne, og i de følgende 2-år måtte der altså transporteres mange tusinde . Det er først og fremmest lavradioaktivt affald fra den danske olieproduktion, der opbevares i kommunerne.


Hovedparten oplagres i Esbjerg, . I dag ligger der ton lavradioaktivt affald på en industrigrund i Esbjerg. Og når affaldet først er kommet i slutdepot, vil det være der, indtil det ikke har radioaktiv udstråling .

I dette notat opridses i kapitel baggrunden for et eventuelt frem- tidigt mellemlager for mellem- og lavradioaktivt affald. Denne store mængde lavradioaktivt affald vil fylde mere end gange så meget som det lav- og mellemaktive affald fra Risø, som der siden . Danske sundhedsmyndigheder kritiserer Maersk Oil for at passe for dårligt på 4ton lavradioaktivt affald , som virksomheden har lagt på et . Sygehusaffald Smitteforende affal biologisk affald og lavradioaktivt affald. Omfatter affaldstypen Specielt sygehusaffald.


Diverse brœndbart Andet affal . Studsvik frasælger sine fabrikker i Sverige og England som håndterer lavradioaktivt affald. Køberen er franske EDF der også efter alt at dømme . Der er tre grupper affald: lavradioaktivt affald , middelradioaktivt affald og .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg