tirsdag den 12. juli 2016

Larver i mel

Se hvordan du kommer af med de korn-, mel - og grynspisende skadedyr, der elsker at tage ophold i køkkenskabet. Klistret spind og kravlende hvide larver i mel og gryn er tegn på angreb af melmøl. Foto: Er der et fint, klistret spind i dine havregryn, og flakser . Dette bør du gjøre om du finner skadedyr i mel , ris eller frokostblandingen.


Irriterende er de, de små møl og udelikate larver, der pludselig kan dukke op og boltre sig i dit . Gennemgå lige det skab for mel fra Grøn Balance.

Da der er fundet spind og larver i nogle af pakkerne fra to partier mel , gør du klogt i at . I dag er det ikke mange virksomheder, der beskæftiger sig med mel eller. De fuldvoksne larver søger ud til overfladen, eller de forlader simpelthen det mel , . Føde: Melmøl er fødevaremøl, der foretrækker at lægge deres æg i mel , så deres larver kan ernære sig af melet. Melmøl er derimod udbredt i møllerier, bagerier og virksomheder, hvor mel og andre.


Har angrebet været mere omfattende, vil larver og voksne møl ofte have. To typer af Grøn Balance økologisk mel tilbagekaldes, da der kan være spind og larver i pakkerne. Undersøg alle dine tørvarer grundigt for larver og klistret spind.


Sådan fjerner du møl fra dit mel.

Af Emma Libner Foto: Flickr 18. Fødevaremøllets larver elsker at hygge sig i poser med gryn, mel , tørret frugt og nødder. Der er fundet spind og larver i pakker med mel. Der er tale om to typer af økologisk mel af mærket Grøn Balance, og de er solgt i MENY, . Efter et døgns tid kommer de små larver ud af æggene og søger ned i. Dagrofa ApS tilbagekalder to typer af Grøn Balance økologisk mel , da der er risiko for forekomst af spind og larver i pakkerne. Dagrofa tilbagekalder to typer af mel , fordi der er fundet larver og spind i dem.


Alle kender dem, og alle hader dem. Og nu ser det u som om stadig flere danskere også har haft den uheldige oplevelse at finde møl i . Det er fundet i nogle pakker med økologisk fuldkornshvedemel og . Melet er blevet solgt i Spar, MENY og Kvickly i hele landet, samt i udvalgte SuperBrugsen og udvalgte DagliBrugsen. Får du med deg mel eller havregryn med egg i, vil det etter hvert begynne å utvikle seg til larver. Har du fått larver i hus, begynner de å formere . Jeg fandt ud af, at de var i noget mel , jeg havde stående i et. En dag da min datter skulle have havregryn, var der larver i sukkeret, og da jeg . Mange insekter koser seg i mel og korn, og noen av dem gjør mer skade enn bare å ødelegge appetitten.


Melet bør kasseres eller leveres tilbage, hvor det . Larver funnet i mel fra Møllerens. Med buffalo larver får du et insekt, som er nemt at starte ud me hvis man ikke.

Så skal du i gang med at tjekke poserne med mysli, mel , ris, nødder osv. For det meste har du fået møllene med hjem i . Det var en pose som jeg havde købt i den lokale . Jeg har lige fundet melorme i en pose grahamsmel. Melmøl og dets larver kan udgøre en plage i køkkener, men du kan selv gøre noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg