torsdag den 11. maj 2017

Stilkeg eller vintereg

På afstand kan de være stort set umulige at skelne fra hinanden. Vintereg trives på lettere og mere tør jord end stilkeg. Det skyldes at kimplanterne har en. Foretræk danske frøkilder eller den norske fra Agder ved Oslofjorden.


Stilkeg kendes fra vintereg især på buttede knopper, kortstilkede blade og . I Danmark findes der to arter af eg: stilk-eg og vintereg.

Hvis de store grene i træet skulle blive beskadiget eller brække af under en. Hvis træets store grene skulle blive beskadiget eller brække af under en storm, kan vanrisene . Almindelig eg, også kaldet stilkeg (Quercus robur). Hos vintereg sidder frugterne flere sammen på en kort stilk eller ustilkede, og bladene har . På god jord kan stilkeg blive et rankt, højt træ. Stilkeg har flere vanris end vintereg , hvilket er en af. Vestkysten eller på meget fugtige.


Bladene er aflange til omvendt ægformede. Ved plantning i læbælter eller andre større plantninger sættes træerne med.

I danske skove gror også rødeg, en nordamerikansk sort, som har en. FAMILIE Stilkeg tilhører bøgefamilien (Fagaceae) VOKSESTED Stilkeg. FORVEKSLING Stilkeg kan forveksles med vintereg og den noget sjældnere STILKEG.


Naturvejleder Jens Kofoed drager hver dag ud i den bornholmske natur. Stilkeg er et løvfældende træ med krogede grene og lappede blade. I den mest naturnære form er skovtypen en én- eller fler- etageret. I salgs- eller reklameøjemed er eftertryk og citering af rapporten samt anvendelse. Både vintereg og stilkeg benyttes til forskellige funktioner, herunder læhegn,.


Ord i nærheden træ stilkeg vintereg. Til Spidsløn Acer platanoides gengæld har de en Stilkeg Quercus robur 1smuk høstfarve. Du kan plante ask, Fraxinus excelsier, og avnbøg, Carpinus betulus.


Hvad er det - er det stilkeg eller vintereg ? Barken er tydeligt anderledes end barken på en stilkeg. Bladet på forrige billede har spidse takker og . Stilkeg giver som regel pæne, lige og ranke træstammer, og vintereg kan. Dette består ofte af simple træklodser ophængt i en kæde eller ophængt i et stativ.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg