tirsdag den 7. april 2015

Farlige bakterier for mennesker

Den dræber cirka en halvanden million mennesker hvert år. Stafylokokker er nogle af de mest farlige bakterier på vores klode. Millioner af mennesker dør hvert år som følge af farlige bakterieinfektioner.


Dansk ekspert giver sit bud på, hvilke bakterier der er verdens . Selvom vi hører meget om farlige bakterier i medierne, er de fleste bakterier.

Oftest udgør bakterierne hos os mennesker en normalflora, som er gavnlig og . Det kan både få konsekvenser for dyr og ejere, hvis man fodrer sine dyr efter de såkaldte BARF-principper, viser nyt studie. Her er verdens tre farligste bakterier. To af landets førende forskere, overlæge Niels Frimodt-Møller og Frank M. Aarestrup, peger på, at resistente bakterier i mennesker i større . WHO har inddelt de bakterier i tre kategorier alt efter, hvor høj prioritet.


Bakterierne er farlige , fordi de er resistente over for antibiotikabehandling.

Vi forbinder ofte bakterier med sygdom, men faktisk kan vi slet ikke leve uden dem. Bakterier - som eksempelvis gul stafylokok - kan være ret farlige for os . På denne side finder du en oversigt over sygdomsbakterier og virus, der kan smitte mennesker via fødevarer. Heldigvis for os mennesker er langt de fleste af disse bakterier harmløse eller. Andre giftstoffer er mindre farlige , men kan give ubehag i form af feber og . På den nye listen inngår bakterier som finnes hos både dyr og mennesker. WHO lister blant annet opp gonorrébakterier, farlige resistente . Der er bare uendeligt mange flere bakterier end mennesker.


Fx er der i et gram afføring ca. For første gang er niveauet af resistente bakterier i danske. VTEC bakterien i grøntsager er en ting, men også farlige , resistente stafylokok bakterier er nu fundet i mælkeprodukter og i mennesker i . Disse peptidene kan beskytte mot farlige bakterier. Det var altså synergi mellom antimikrobielle peptider fra hhv.


En del bakterier er ytterst farlige og sykdomsfremkallende. Men de fleste bakterier er harmløse for planter, dyr og mennesker.

Der er en stor stigning i forekomsten af de farlige ESBL- bakterier i. Mennesker kan have resistente E. Vi mennesker er helt avhengige av bakterier. Noen av de farlige bakteriene tilhører egentlig normalfloraen vår, men under gitte betingelser . Du er nok i dagspressen stødt på artikler om farlige bakterier , som mennesker kan få ved hospitalsindlæggelse. Farlige fordi ingen medicin virker mod.


Hver fjerde af alle raske hunde er inficeret med farlige antibiotika-resistente bakterier , som kan gøre mennesker meget syge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg