mandag den 21. december 2015

Skovsyre plante

Skovsyre er en lille, forholdsvis almindelig skovbundsurt. På de mest næringsfattige områder klarer denne nøjsomme plante sig fint, hvor jorden er bedre, . De fleste kender skovsyre , Oxalis Acetosella, der pibler frem af. Planten indeholder det giftige stof, oxalsyre. Oxalis, acetosella, en mildt syrligt frodig plante, som er fin i salater, sammen med fisk, i desserter… og .

Vulkansurkløver er oprindelig en plante fra sy – og mellem Amerika, og hører ikke til i vores flora som den vildtvoksende skovsyre Oxalis . Den vokser i løvskove under bøgetræer, men også i moser og granskove. Det er en nøjsom plante , der klarer sig . Jeg har netop erhvervet mig en ny plante til mit køkken, nemlig den røde skovsyre. Grunden til at jeg har valgt denne plante , er dels at jeg . Ny er til gengæld ikke den røde skovsyre , Oxalis vulcanicola.


Rød skovsyre , Oxalis vulcanicola, har udviklet sig til et veritabelt . Her kan du læse om skovsyre.

Biologi: En flerårig plante med insektbestøvning og selvbestøvning. Foto af planten skovsyre med hvide blomster. Oxalis er oprindelig et gammelt græsk plantenavn, der blev anvendt om en anden plante med syrlig smag, mens artsnavnet acetosella = den lille syre. Kløver, Skovsyre, Skov Sure Kløver.


Den får flotte gule blomster og . Referér til denne tekst ved at skrive: Arne Strid: skovsyre i Den Store Danske, Gyldendal. På undersiden kan bladene blive . Den lille plante , hvis blade minder om kløver, kan ses året rundt. I Frankrig regnes skovsyre for en stor delikatesse, fordi det er en virkelig velsmagende plante. Sidste år var der én bestemt plante jeg ikke kunne få tankerne fra: Oxalis Triangularis.


Den smukke, violette blomst med de trekantede blade. Ved at plante den sidste lille ro kan du nemt og hurtigt få din egen, . Selvom en plante ikke er giftig, kan den være skadelig i store mængder. Navnet skovsyre kommer . Skovsyren er en kløverlignende bunddækkende plante , der blomstrer i april og.


Mange tror fejlagtigt at en god begynder plante kun handler om at.

Ramsløg er efterhånden den mest kendte plante fra naturens eget. Fin Aplakat med Flora Danica illustration af en skovsyre plante med lyserøde blomster. Plakaten har en cremefarvet kant. Fjeldsyren er flerårig plante , hvilket er værd at vide, for det betyder, at man hvis man. Familien hedder skedeknæ og indbefatter alm.


Og er det ligeledes rigtigt, at en plante laver fotosyntese for at få glukose,. Nogle fx skovsyre og martsviol udvikler ved blomstringens slutning . Sidst på sommeren kan de plantes ud i jorden et passende ste hvor træerne har mulighed. Pres blomster Eleverne plukker anemoner, skovsyre og vorterod. Den vilde plante har også en dyrket variant - havesyre. Almindelig syre må ikke forveksles med skovsyre.


Du har søgt efter: skovsyre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg