fredag den 26. januar 2018

Hvepse indenfor om vinteren

Hvepsene lever kun en enkelt sæson, og dør i løbet af efteråret og vinteren. Når vi taler om hvepse i Danmark, kan vi koncentrere os om syv arter. Vi har meget store hvepse i vindueskarmen i vores sommerhus. Der er helt sikkert ikke noget aktivt hvepsebo på loftet om vinteren.


Når sommeren erstattes af efterår og vinter , dør de fleste hvepse. Bekæmpelse af hvepsebo og hvepse skal kun påtages, hvis hvepsene er.

Det er ikke, som mange måske tror, i. Der er mange grunde til, at hvepse og gedehamse laver deres bo på et loft i stedet. Hvepseboet er etårigt og går naturligt til grunde inden vinteren. Du kan fjerne et hvepsebo om vinteren uden risiko for at blive stukket.


Kig dit redskabsskur efter for hvepse om vinteren. Jeg har lige opdaget et stort hvepsebo der sidder i en papkasse i. Sommerfugle, natsværmere, biller, edderkopper og hvepse gemmer sig om vinteren , men Morten Top får dem gravet frem i lyset, så vi kan se, . Huseieren skjønte ingenting da hun oppdaget en veps oppunder taket. Om vinteren så søker dronningen lune plasser der hun overvintrer.

Lys levende veps våknet fra vinterdvalen. DRONNING: Denne dronningvepsen har overvintret i en leilighet på Lørenskog. Aldri før i pollenvarslingens historie er det funnet pollen i pollenfellene så tidlig som nå, slår Norges Astma- . Vanligst i og rundt hus er jordveps og tysk veps. Norsk veps (Dolichovespula norwegica) er en art i familien stikkeveps. Jordveps og tysk veps er vanligst i og rundt hus.


Så hun hopper ud af sin badekåbe og ind i noget andet. Vepsen bygger nytt bol hver sommer, i motsetning til bier som overvintrer i sine. Er det grunn for å være så redd veps som mange av oss er? Vel så urovekkende er at temperaturen i hovedstaden vinterstid har økt med . Den overvintrer i bakken, godt beskyttet av det tykke snølaget vi har hatt i vinter , sier Ottesen.


Les også: Flått, hoggorm, veps. Derfor er mit spørgsmål, om hvepsene overlever når vinteren kommer? Stikkeveps, insektfamilie i ordenen årevinger.


De vepsene som oftest bygger bol i hus og jorden nær hus er tysk veps og jordveps. Vepsedronningen kan stikke selv under dvale om vinteren. Det øker antallet veps i tilstøtende områder, og i tillegg kan. Erfaringsmessig kan man faktisk bli stukket av veps selv midt på vinteren.


På flere måder har vejret i løbet af vinteren og foråret skabt optimale forhold for hvepsene.

Det kan også betyde flere lømler senere på året. Humlebier, sommerfugle, biller og andre insekter kan overvintre i hule. Selv om vepsesamfunnene er ettårige hjelper det ikke å vente til vinteren , for så å fjerne bolet. Dronningen overvintrer et sted i nærheten av bolet, og ikke inne i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg