fredag den 19. december 2014

Fordampning af vand

Fortætning af damp til væske er det modsatte af fordampning. Hvordan kan det være, at vand fordamper langsomt ved stuetemperatur? Og jo højere temperaturen er, desto hurtigere går den samlede fordampning. I et lukket havedam-system fordamper der en del vand på en varm sommerdag! Derudover er årstidsvariation i fordampning og i nedbør vigtig for at bestemme det nødvendige bassinvolumen til opmagasinering af vand i vinterperioden.


Fordampningsvarme er et udtryk for den energi i form af varme, der skal til, for at.

Regneeksempel: Vi fordamper kg vand ved kogepunktet – vand har . Fordampning (også evaporation af latin evaporo = jeg lukker damp ud) bruges om fordampning fra alle slags flader, men især om fordampningen fra jord- og . De seneste uger har især tør luft, masser af sol kombineret med blæst gjort sit til, at der er sket en relativ stor fordampning. HEJ En halv liter vand fra en kold hane er grader celcius og skal varmet. Af det vand , planterne optager, udnytter de mellem og til stofdannelse . Formål: At undersøge hvordan vands fordampning . Vi kommer også ind på smeltevarme.


Vi undersøger fordampning af vand i vores fysikrapport. Et nemt lille forsøg, der viser, at bladene mister vand ved fordampning.

Det er en fordel, at det er i nærheden af skolen, da træet skal besøges to dage i træk. På landjorden er der ligeledes bidrag til vanddamp i atmosfæren, dels ved transpiration af vand igennem planterne og dels ved fordampning af. Eleverne lærer, hvordan vand efter fordampning fortætter og sætter sig på kolde emner, der holdes hen over dampen.


Opvarm med bunsenbrænder indholdet I det andet glas, indtil alt vand netop er. C Kolbens udseende efter fordampning af vand : Destilleret Ftegnvand . Hvor meget vand vil der normalt fordampe på en sommerdag. Samtidig overstiger den potentielle fordampning nu nedbøren, og planterne bruger af det tilgængelige vand i jorden. Nedsivningen fra rodzonen til grundvandet . Liv, som vi kender det på jorden, er yderst afhængigt af vand.


Der sker fordampning fra vores søer, åer og havet, ligesom en del regn når at fordampe inden . Den potentielle fordampning afhænger helt af vejrfor-holdene og kan skønnes efter følgende retningslinjer. TEMPERATURREGULERING Mennesket hører til gruppen af ensvarme dyr. Evaporation betyder fordampning, og med evaporativ køling udnyttes fordampning af vand. Den evaporative køling opnås med højtryksbefugtning fra Condair. Der sker hele tiden en fordampning fra vores søer, åer og have.


Grundvand er magasiner af vand , der ligger som små vandbeholdere afgrænset af jord. Omkring af jordens overflade er dækket af vand , men blot af. Langt størstedelen af fordampning foregår igennem spalteåbningerne, når de er .

Der er to hovedfaktorer der kan forhindre fordampning af vand fra marken. Klik her og læs mere om hvordan du kontrollerer mængden af vand i jorden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg