tirsdag den 23. december 2014

Bellis i græsplænen

Hvad skal jeg gøre ved min græsplæne , der er fyldt med små hvide tusindfryd? Kan man købe frø af bellis til at så i plænen? Du kan forebygge mos i græsplænen ved at pleje græsset omhyggeligt, så det.


Ukrudt såsom bellis kan være svær at slippe for i plænen. Tusindfryd - Bellis perennis - haveabc. Spørgsmål fra Gerda Pedersen, Oure: Jeg har lyst til at tilføje lidt vedrørende blomster i græsplænen (Lørdagsliv 27. april, red.).

I en velholdt, tæt og sund græsplæne har ukrudt svært ved at hævde sig. Foruden mælkebøtten hører også tusindfryd eller bellis , Bellis perennis, til de daglige . Ja jeg har jo så fået den ide at jeg gerne vil have bellis i vores græsplæne. Jeg synes det er såå fint når der er fine små hvide blomster i . En flot have har i årevis betydet en græsplæne uden mos, kløver og bellis og bede uden ukrudt mellem planterne, men noget har ændret sig. Mos, bellis , mælkebøtter og hvad der ellers findes af ukrudt.


Tilpas meget ukrudt i haven kan gøre en ellers så flot have til det rene mareridt. Det var bellis , kløver, timian, mos og trædebregner.

Efter sprøjtemidlernes ankomst var alt andet end græs forbudt, men nu vender tiden igen til . Nogle haveejere synes, at den kun bliver kønnere af lidt bellis , ærenpris, mælkebøtter, gul kløver og mos. Mens andre synes, at græsplæne. Græsplæner bliver af og til angrebet af mos og ukrudt.


Ukrudtsmidler og plænerens er farlige for miljøet, men mos, mælkebøtter og ukrudt kan . Planten har et kraftigt rodnet og spredes via rodnet og frø, hvilket kan blive et problem i din græsplæne. En simpel løsning er at anvende et ukrudtsmiddel til . Læs også: Sådan slipper du af med mos i græsplænen. Det er kløver, bellis og violer, de vil i sig selv give mos svære vækstbetingelser. Egnet i græsplænen , stenbede, kantplante eller under stauder og træer.


En gul græsplæne kan godt skyldes, at jorden mangler det basale. Bellis trives bedst i sur jord og kan forebygges ved at sprede kalk. Ukrudt i græsplænen begynder ofte at vokse lidt tidligere end græsset, og får. De typiske ukrudtsplanter i græsplæner er bellis , mælkebøtter og ærenpris. Hård jord og tykt filtret rodnet giver græsplænen åndenød.


Så overtager ukrudtet, mange steder især bellis , og mosset breder sig. Når du anlægger en ny græsplæne , så er det vigtigt, at du ve hvad du. Se vores gode råd til at komme af med mælkebøtter i græsplænen med eller.

GRÆSPLÆNENS VEDLIGEHOLDELSE Der er dem, der er kede af bellis i græsplænen , og dem, hvem bellis minderom barndommens gyldne sommerdage. Hvis du er træt af at fjerne mælkebøtter, vejbre bellis fra græsplænen , så lad dem stå. Eller plant med vilje krydderurter i hele eller dele af . En græsplæne uden bellis er for sankeren lige så kedelig som en surfer uden vind. Bellis er de små og fine, hvide blomster, der lyser op på . Vi har købt sommerblomster og kornblomstfrø til haven. Håber det er noget for bierne.


Jeg antager, der også kommer bellis i den græsplæne på . Er det nødvendigt at give sin græsplæne gødning? INDHOLD HERBIPUR PLÆNERENS PLUS Sprøjtemiddel til bekæmpelse af tokimbladet ukrudt i græsplæner. Indhold: Dichlorprop-P 2gr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg