tirsdag den 18. april 2017

Kan en hvepse dronning stikke

Når vi taler om hvepse i Danmark, kan vi koncentrere os om syv arter. Dronningen har kun sig selv til at passe det første kuld larver. Hvepse kan stikke som forsvar. Det er den overlevende dronning , der alene begynder byggeriet om foråret.


Den kan godt stikke , men gør det sjældent, hvis i da ikke lige kommer til at . Bierne vil ofte være samle i en stor klynge omkring dronningen på en gren, indtil de har fundet et nyt ste hvor de kan bosætte sig.

De kan stikke , så det virkelig kan mærkes. Ingen af disse hvepse er aggressive overfor mennesker. Nu begynder æglægningen fra den gamle dronning at gå i stå og det giver.


Når dronningen har fået bygget de første celler i det nye bo, begynder hun at lægge æg. De nye droner - der for øvrigt ikke kan stikke - og de nye ubefrugtede . Det er en dronning og du vil forebygge senere ulemper, hvis du kan få. Det er med hvepse som med bier: Vil de stikke så kommer de med . De lever af andre insekter og stikker villigt uden selv at dø.


Boet startes af en overvintret dronning i maj måned.

I den første månedstid er dronningen alene om det enorme arbejde med. Dronninger og arbejdere (hunner med uudviklede kønsorganer), kan stikke med en bro . Den store gedehams stikker betydeligt mere ubehageligt end de små arter, og . Hos de fleste arter af bier og hvepse er brodden glat, og de kan stikke flere. Bien og hvepsen kan ligne hinanden, men er to forskellige insekter. Selv om hvepse kan være generende, er det værd at huske på, at hvepse. De fleste Gedehamse er højtudviklede, sociale insekter med evne til at stikke , så de.


Så kun få hvepse er gedehamse og kan stikke. Når først arbejderne er sat i sving, forlader dronningen ikke længere boet, . Den har vinger, den er omkring fire centimeter lang, og så kan du. Har du insektallergi, reagerer du sjældent over for både bi og hveps. Lidt biologividen kan måske hjælpe dig til at kende forskel på de to arter.


Godt for hvepse og skadedyrsbekæmpere, forstås. De stikker nærmest bare for at stikke. Sidstnævnte familie består af sort- og gulstribede insekter, der i daglig tale blot kaldes hvepse.


Inden de anbringes i reden, lammes de, idet hunnen stikker dem. Nederst findes en åbning, hvorigennem gedehamsene kan passere. Bekæmpelse af hvepse , behandling af hvepsestik og fjernelse af hvepsebo.


Bier kan bedst lide blomster og skal provokeres groft, før de tyer til at stikke.

Om foråret begynder dronningen selv at bygge et nyt hvepsebo. Pludselig er de der, og man kan undre sig over, hvor de kom fra. Og så er de også mere aggresive, når det gælder om at stikke løs på folk.


Her på siden finder du vores pris på bekæmpelse af gedehams, hveps og hvepsebo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg