torsdag den 20. april 2017

Mus i danmark

Har du fået besøg af mus inden døre, kan der som regel være tale om to arter:. Husmusen er almindelig i hele Danmark og findes i to varianter: Den ene er . I Danmark kan vores arter af mus hovedsageligt opdeles i familierne studmus og ægte mus. Til studsmusene hører markmusene, . Dværgmusen er den mindste mus i Danmark – og i Europa.

I Danmark lever dværgmusen især i områder med høj vegetation af urter eller græs og med . De ægte mus er mere elegante i bygning end studsmusene. De fleste har tilspidsede snuder, store ører og øjne og lange haler. Myomorpha, underorden af gnavere bestående af syv familier i ca. Det er langt den mest talrige . De mus som man oftest møder indendørs er husmus.


Til familien af de ægte mus hører i Danmark : husmus, skovmus, brandmus, dværgmus, halsbåndsmus og . Find fakta og information om alminelige mussearter i Danmark herunder.

De tre slags mus du oftest støder på er husmus, markmus og Halsbåndsmus. Naturporten er din gratis indgang til spændende viden om den danske natur. Du bliver også guidet gennem sjove aktiviteter og til oplevelser i. Får man besøg af mus inden døre, kan der som regel være tale om to arter:. Husmusen findes i Danmark i to former: en nogenlunde ensfarvet mørkegrå form,. Et nationalt musekort skal få landmæn skovejere og private til at komme mus og flagermus til hjælp.


Dansk navn, Videnskabeligt navn, Klasse, Orden, Familie. Brun Rotte, Rattus norvegicus . Den lille dværgmus er den mindste af alle mus, den vejer kun omkring 6. Er den mest almindelige mus i Danmark , og pudsigt nok lever den . Kun én gang tidligere er der fundet en sort mus i Danmark. En sort mus er dukket op på Djurslan og det har overrasket Naturhistorisk . Den almindelige mus (husmusen), samt den større halsbåndmus er de to.


Hvis man ikke regelmæssigt holder opsyn med og bekæmper bestanden af mus , kan det derfor medføre kostbare reparationer,. Skadedyrbekæmpelse i Danmark. Mus kan anrette store skader og i værste fald ødelægge elektriske.


Vi er vant til, at mus er søde og små, men halsbåndmus kan være ret store,.

Og det er en god idé at få gjort, for mus er – ligesom rotter. Brandmænd fylder danske strande i hobetal - sådan skal du gøre, hvis uheldet er ude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg