tirsdag den 12. september 2017

Hvordan passer man en myrte

Myrte købes herhjemme ofte som stueplante, og hvis du har prøvet at have. Skulle de komme til at tørre lidt u så taber de bladene, men de . Spørgsmål: Jeg er i besiddelse af en opstammet myrteplante, som jeg i sommer har haft megen glæde af, men nu hvor efteråret er på sit højeste, er det som om . Gennem tiderne har myrte været brugt som lægemiddel. Man brugte at afbrænde bladene for at rense luften og lette vejrtrækningen.

Løvet er tæt og dejligt grønt, og hører man til dem, der vil lege med former, er myrte meget velegnet til dette formål. Den kan formklippes sommeren igennem. Opprinnelsen til myrt er ukjent, men vi vet at planten har vært dyrket siden.


Det passer spesielt godt til grillet mat, som får en karakteristisk middelhavssmak. Mester Grønn har for tiden også oppstammet myrt (myrtus communis). Leirholdig jord fra hagen blandet med grov sand passer mye bedre for planter . Noen velger å lage egne vekstrom for plantene, men dette passer nok.


Det er viktig at en myrt får godt lys, men den må ikke stå rett i sola.

Et nordvindu uten oppvarming under er den beste plasseringen inne. Pin it Grønne planter som f. Les mer om hvordan grønne planter bedrer luftkvaliteten. Den trives bedst i fuld sol, men laver også blomster i halvskygge om end i mindre målestok. Blomsterne sidder i skudspidserne, der bliver . Og det er lige nu, hvor lyset er i tiltagende, at man skal begynde at opbygge.


Fuchsia overvintrer godt i et køligt, men frostfrit drivhus. Læs her hvordan du bedst passer dine stueplanter. Men hvis du lader planten eller blomsten blive i den krukke den kom i, skaber du ikke de optimale . Myrten kan formes som buksbom, men det går ud over blomstringen. Japansk myrt (cuphea hyssopifolia) er en vakker plante! Den vil gjerne stå i direkte sollys, men pass på at den ikke tørker helt ut.


Les her om hvorfor og hvordan hjelpe humla. Jeg har gjort et utvalg av 11. Er flerårig men tåler ikke norsk vinter og må i såfall overvintre inne.


Her er også skønt, men meget af tiden går med at vande krukker. Men det er selvfølgelig ikke anderledes end andre steder.

Man kan have myrte udenfor om sommeren. Om vinteren vil de gerne have det køligt ned til grader - ligesom .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg