torsdag den 14. september 2017

Gyvel bekæmpelse

I USA og Australien optræder gyvel som en meget vanskelig invasiv art. Der anvendes primært kemiske bekæmpelsesmidler samt biologisk bekæmpelse , der. Forsøg med saanengeder til bekæmpelse af gyvel på Mols viste, at gederne gerne æder store mængder gyvel.


Frivillige hjælper til i Nationalpark Mols Bjerge med at fjerne gyvel. Den truer biodiversiteten i området. Jeg er stødt på et problem med en hede, der er massivt plaget af gyvel.

Der skal være plads til gyvel i den danske natur. Men skal vi elske eller hade den? Gyvel – dansk, italiensk eller invasiv ? Er den vild og oprindelig, eller en invasiv pryd- plante . Den smukke plante med gule blomster er ofte blevet bekæmpet, fordi den er indført, men gyvel hører naturligt hjemme i Danmark. Den horisontalt voksende form af gyvel anses som uproblematisk.


Generelt skal bekæmpelse foregå sådan, at man forhindrer at planten sætter frø, der kan . Der har været en del diskussion af om gyvel er hjemmehørende eller ej, og den diskussion er muligvis ikke helt afsluttet. Men i hvert fald har gyvel bredt sig .

Ved let nedklipning af gyvel efter afblomstring får gyvel busket vækst. Fantastisk flot gyvel med betagende, velduftende blomster. Ikke kemisk bekæmpelse af ukrudt i Skovbruget. Planten gyvel har fået et lidt for godt tag i Svanninge Bakker, hvor Naturstyrelsen Fyn gerne vil holde bestanden nede.


Skrænter med den sjældne plante Opret Kobjælde gror til i gyvel. Nu rydder frivillige i Nationalpark Mols Bjerge gyvel væk på levesteder for . Men eftersom det stadig kan købes af alle, og det er almindeligt kendt, at man kan bruge det til bekæmpelse af uønsket plantevækst, dukker det . Hundreder af gyvel blev trukket op, og motorsavene kom i brug, da der blev fældet. Hedearealerne er specielt domineret af gyvel og i mindre grad af rynket rose. Der har ikke endnu været en målret- tet indsats for bekæmpelse af gyvel , hvilket . Vi snakkede i den forbindelse om, at en målrettet indsats mod bekæmpelse af gyvel vil være nødvendigt.


Liste over oversættelser: gyvel. Effektiv succesfuld bekæmpelse af gyvel på et af kommunens. Stort udvalg af Blomstrende buske. Odsherre Riisvej, Rydning af gyvel på overdrev på ha.


Derfor skal bekæmpelse af sygdomme altid startes allerede når man planter busken eller træet, ikke efter at sygdommen har angrebet planten. Andre steder breder bjørneklo og gyvel sig og ændrer artsrige naturområder til. Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo.


Der vil være behov for en vedholdende indsats lang tid fremover til fortsat bekæmpelse af disse arter i Lille Norge.

Aktiv naturpleje er blandt andet græsning, høslæt, optrækning af planter, bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo, gyvel og andre invasive arter. Jeg har et lille firma der beskæftiger sig med bekæmpelse af invasive arter, så som. Jeg udføre rigtig meget naturpleje for naturstyrelsen , . Bikubenfonden har bevilget op til 175.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg