onsdag den 5. november 2014

Askespredning regler

Oct Tillatelse kan også gis etter vedkommendes død når det godtgjøres at avdøde ønsket askespredning. Slik tillatelse kan også gis for aske etter . Askespredning er et alternativ til grav på en gravplass. Dersom du ønsker at asken din skal spres for vinden, kan du selv søke Fylkesmannen om tillatelse. Også etterlatte kan få tillatelse til å spre aske .

Spredning af afdødes aske over åbent hav er en smuk og rørende gestus, men hvordan er reglerne for askespredning helt præcis? Den afdødes aske kan blive spredt over åbent hav, hvis afdøde skriftligt har tilkendegivet et ønske om det. Fylkesmannen i Vestfol jobber i fylket som anses å være det mest liberale når det gjelder askespredning.


Krevende med forskjellige regler for vannscootere. Tradisjonen er regulert av gravferdsloven . Søknad om askespredning sendes til fylkesmannen i det fylket der asken . Jul Men det er noen regler du må forholde deg til.

Nye regler om askespredning over åbent hav. Mar Der er nemlig helt klare regler for, hvad man må gøre med de jordiske. Kirkeministeriets tilladelse for at udføre en såkaldt askespredning , . Jun Et klart flertall på Stortinget vil liberalisere dagens strenge regler. Sp, Frp, Høyre og Venstre - inn for å myke opp adgangen til askespredning.


Feb Flere og flere danskere vælger at benytte sig af askespredning som begravelsesritual. Det handler om at gøre tingene på en personligt . Dec Vi vet om familier som har begått lovbrudd fordi reglene for askespredning er så strenge, sier daglig leder Lars Erik Svanholm i Svanholm . Vi skreddersyr personlige, vakre arrangement for askespredning på Oslofjorden. Les mer om regler for askespredning i Oslo her.


Feb Antallet søknader til Fylkesmannen i Troms om askespredning økte i fjor. Jul SELVBESTEMMELSE: De rigide bestemmelsene om askespredning røper en paternalistisk og autoritær formynderholdning til både . Eller der ikke er tvivl om at. Det er ikke tilladt at sprede . Afhold en mindeværdig ceremoni med spredning af aske og blomster.

Regler for askespredning som borgerlig . Mar Troms fylke vet ikke hvorfor antallet som ønsker askespredning øker. Kanskje folk i større grad ser kremasjon og askespredning som et. Framtid i Nord arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.


Feb Forskrift om kirkegårder i Longyearbyen og askespredning på Svalbard. Jul I STANGESKOGEN: Tillatelsene til askespredning som er gitt i Stange de siste årene har vært.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg