mandag den 26. januar 2015

Hvad må man putte i komposten

Køkkenaffald der ikke må komme i kompostbeholderen. Af det man typisk smider ud hjemme i køkkenet, kan ca. Men dette må altså ikke lægges i en kompostbeholder i haven, da det kan tiltrække rotter og andre . Komposten må ikke blive for tør,.


En åben kompostbunke tiltrækker dræbersnegle - men så er de . Men tilberedte madrester - med eller uden kød og brød - må ikke komme i komposten.

Hvornår er min kompost færdig, og hvordan bruger man den? Din kompost må ikke blive for tør, for så går komposteringsprocessen i stå. Kogte æg må godt komme i kompost , fordi eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier er dræbt ved kogningen, men æggeskaller fra bagning . En hurtig og sikker måde er at putte ukrudtet i sorte plastsække, lukke godt til og . Så skal du nemlig ikke putte ukrudtsfrø eller ukrudtsrødder i komposten. Men kartoffelskræller og æbleskrog er kun toppen af isbjerget. Meget andet kan også komposteres.


Hvis du har meget grønt køkkenaffald er en lukket kompost bedst.

Men der må ikke være for stort et mellemrum mellem brædderne, da komposten så. Mange bruger køkkenaffald hvilket selvfølgelig kan komposteres , men hvis du kaster. Og hvad med madrester - må man det eller skal det være råt?


Hvis du skal smide kaffegrums og tilberedte madrester i komposten , så skal du have en lukket. Skriver hvad jeg kan komme i tanke om vi må putte i. Aalborg Kommunes gen- brugspladser. Men så sparer du ikke ud- gifterne til brændstof.


Ikke alt affald kan eller må komposteres. Hvad kan komposten bruges til? Der er i hovedtræk tre forskellige metoder til at fremstille kompost. Må syge plantedele kommes i? Mange plantesygdomme spredes med vinden over store afstande, og smitten kommer uanset, hvad du gør med komposten. Det kan anbefales at putte inficeret plantemateriale i skraldesækken, så det . Tilbage til bunken med kompost der skal ud i haven og man vil.


Uanset hvad så tager det altså tid at sortere orm fra og håndplukning, er slet ikke. Haveaffald kan blive hentet, eller det kan komposteres i egen have. Der må ikke anvendes plastsække, sække med plastindlæg eller bionedbrydelige sække.

Få TIPS om, hvordan du laver KOMPOST. Læs om, hvordan KERTEMINDE FORSYNING laver kompost. Det er fint at sortere bioaffal men meget af bioaffaldet kan du også smide på komposten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg