tirsdag den 14. juli 2015

Skovsyre mad

På undersiden kan bladene blive . Skovsyre kaldes også surkløver. Den ligner nemlig kløver, og så har den en syrlig smag, som kan udrette mirakler i både det salte og det søde køkken. Mad i Thy i et kulturhistorisk perspektiv. De fleste kender skovsyre , Oxalis Acetosella, der pibler frem af skovbunden om foråret.


Jeg bruger både grøn og rød skovsyre i min mad.

Syrlig og god til fisk – rigtigt fin plante. Tilberedes nænsomt, som de fleste urter. Du møder den tit i de danske skove næsten hele året . Her kan du læse om skovsyre. Foto af planten skovsyre med hvide blomster.


Der findes mange forskellige syrer. Restaurant Kokkeriets ekstravagante version af den klassiske danske dessert citronfromagen med brændte marengs, lemoncurd og silkeblød . Fuldkorns æble pizza med skovsyre opskrift - Nem og hurtig pizza, der afviger fra den almindelige pizza. Server den for gæster eller familien.

Anret græskarpuré og de sprøde æg på lune tallerkner og pynt af med grønkålschips og skovsyre. Til sidst høvles osten over retten. Her giver vi dig et lille overblik over, hvilken mad du kan hente ude i naturen. Dejlig i salater og perfekt ledsager til fede fisk.


Sjov mad – Lege Mad – Nem Mad – Børne Mad – Hygge Mad – Snak Mad … Jeg improviserer med mad. Jeg håber opskriften er nogenlunde i . Smag til med salt og peber, fordel ølvinaigrette over østersene, drys derefter med rødløg, karse og anret med skovsyre. Workshop om spiselige urter og mad over bål. Min erfaring med at arbejde med Nomas mad er simpelthen blevet større,. Tip: Prøv i sæsonen at lave salaten med friske ramsløgsblade, skvalderkål, skovsyre eller løgkarse.


Du kan også bruge andre former for muslinger samt . Andre kræver lidt mere stedkendskab og ihærdighe f. Der ruller en stærk bølge over landet med ny nordisk mad og fokus på, hvad. Fisk med gulerodsmos, skovsyre og salturt - alt. Læs alt om Fisk Dansk mad Hovedret. En håndfuld skovsyre , plukket af børnehænder i skovbunden og puttet i friske.


Den bløde blåbæris er vildt lækker sammen med de knasende rugbrødsbidder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg