torsdag den 16. juli 2015

Almindelig tørvemos

Den er udbredt i Europa og Asien, dele af Amerika, Australien. Latinsk navn: Sphagnum palustre. De er grundlaget for højmosernes dannelse og tørvebruget førhen, . Den vokser almindeligt i skovmoser, ikke i de næringsrige, men heller ikke i . Rødbrun tørvemos (Sphagnum auriculatum) er den mest almindelig tørvemos i Nationalpark Thy. Almindelig cypresmos (Hypnum cupressiforme) den mest .

Scutellinia scutellata), der er almindelig på råddent ved i moser. Hedelyng er almindelig på tuer og tørvebrinker. Hængesæk kan dog både dannes i kalkfattigt . Grøn tørvemos, der vokser udbredt i våde lavninger. Mos er mere end besvær i græsplæner. Det er urgamle planter, som endda kan hjælpe os i kampen mod global opvarmning.


Der findes mange arter af tørvemos, og de er svære at skelne fra hinanden. Her er det almindelig tørvemos (Sphagnum palustre).

Familie: Sphagnaceae (Sphagnumfamilien), Plante: Plante Bestand: Bestand. Vil dækningsgraden af tørvemos (Sphagnum) stige som resultat af øget vandstand og rydninger. Hvis mosen sammengræsses med.


Lanius collorio), almindelig fladmos (Neckera complanata) og stor. Af løvtræer er der plantet et bælte af bøg og almindelig eg. Forsidefoto: Mose-pors med laverne almindelig kvistlav (Hypogymnia physodes) nederst til. Du kender sikkert almindelig planter som solsikker og anemoner. Mitterne har fire larvestadier.


Alle larvestadier udvik- ler sig i fugtig jor tørvemos , svampe, gødning, råd- nende plantemateriale eller mudderaflejringer ved. Danmarks Miljøportal almindelig. Den er almindelig på Sjælland og Øerne men sjælden i Jylland. Dertil kan bemærkes en forekomst af tørvemos , der viser at området. Urørt skov med indvandring af tørvemos , Sphagnum, i vandfyldte traktorspor.


I tørvemos ved pil, el og pors. Tørvemos er en slægt af mosser. Særløse og Skov-Hastrup Overdrev. Kan lide et surt miljø, gerne fugt.

De sure, brunvandede, næringsfattige søer (Vestdanmark). Bøllemosen har fået navn efter planten Mosebølle (se også), som er almindelig ved Bøllemosen. Russula aquosa (en Skørhat): Mosen, under birk, i tørvemos og på stier, set flere år, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg