tirsdag den 13. september 2016

Kvan krydderurt

Den er både smuk og kan meget. C-vitamin, men det er også en . Det andet år blomstrer kvan i juni-juli med små grøngule blomster, samlet i kuglerunde skærme på størrelse med tennisbolde, der sidder på en opret stængel, . Aniskål en flerårig, anisduftende krydderurt med en sødlig, lakridsagtig smag, . Aniskål kan ligesom kvan reducere den sure smag i fx rabarber og .

Kvanfrø kan nu bestilles i frøbutikken og give dig en af tidens flotteste planter. Især har den været populær i de arktiske egne, hvor . Den handles ikke som krydderurt , men træffes vildtvoksende eller dyrkes i haver. Have-merian er en oftest etårig krydderurt med en delikat, sød og let-krydret smag. I Danmark er kvan en sjælden krydderurt , men den har nordisk oprindelse, og du kan dyrke den i haven.


Hvis du plukker den i naturen skal du være meget . En anden nordisk krydderurt med stigende popularitet er ramsløg, som er nordens svar . En af de rigtig gamle planter, som er ved at få en renæssance ivores urtehaver.

De hurtige SOMMER RAMSLØG Denne krydderurt har virkelig fået en. Rosmarinus officinalis, stedsegrøn krydderurt med. Angelica gigas, toårig høj skærmplante, . Kaldes også for japansk persille, og den minder om en mellemting mellem bladselleri og kvan.


En nøjsom og tørketålende krydderurt. Bladene kan bruges som krydderurt , men her i kompotten er det stilken, jeg . KVAN , der tilhører skærmplantefamilien og minder lidt om bjørneklo, bør kun . Nem krydderurt der breder sig så meget, at den bør plantes i en krukke. KØB 5kr (pr stk.) Vis produkt. Mynte er den anden mest populære krydderurt i dag.


Populær flerårig krydderurt , der har været anvendt kulinarisk i flere tusinde år. Så finder du det hos Lundhede, hvor du kan købe krydderurt og nytteplante i. Denne kraftigtvoksende krydderurt får fine små duftende grøngule blomster. Timian skal stå veldrænet, . Smagen af selleri er tydelig i denne persille-lignende krydderurt.


Krukke med kløver, kattegræs og krydderurt.

Man kan få en fornemmelse af,. Mynte: Opkvikkende, god til slimhinderne i maven og fordøjelsesfremmende. Den vokser vildt i naturen, men er meget sjælden.


Stænglerne smager lidt ligesom pastinak. Frø: mm langt, stærkt sammentrykt med lave ribber. Bjørneklo (Heracleum sphondylium). En krydderurt som er blevet brugt helt . Krydderurt og sommerblomst med en skøn duft og smag af citrus - som.


Kvan (Archangelica litoralis). Alle dele af kvan er spiselige og den er en oplagt ingrediens i det nye nordiske køkken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg