onsdag den 30. august 2017

Dyrkning af hvide asparges

De hvide asparges smager ikke så kraftigt som de grønne, men anses for at være en delikatesse, da de kræver lidt mere arbejde i dyrkning og høst end. Hvad er forskellen på hvide og grønne asparges , og hvornår skal de plantes og høstes? Bliv en mester til at dyrke asparges i din have. Hvis man vil have hvide asparges , skal der hyppes en vold af sandet jord op over planterækken midt i april, så skuddene bleges. Når de hvide asparges her i landet har været de mest almindelige, skyldes det formentligt, at de er bedre egnede til henkogning.


De har derfor været foretrukket.

Skal der laves hvide asparges med vha. For at få hvide , blegede asparges dækkes de over med jor efterhånden som de kommer frem om foråret. Der er hvide asparges , og der er grønne asparges.


Er det to forskellige sorter, eller hvordan er det nu? Det kan være forskellige sorter, men . Men før det kommer dertil, går der tre år, for vi høster først asparges det tredie år. Dyrkningen svarer stort set til den samme som for hvide asparges , og alle . Der er den lille hage ved asparges , at man må vente.


De dampende bundter på den hvide serviet kommer ikke de første år.

Det har fået i tusindvis af haveejere . GoCook til Verdens Ende: Tyskland - høst af hvide asparges. Dyrkning af asparges i Danmark kendes først fra det 17. Begge plantes i let sandrig jord på flad mark ca.


Mange anser hvide asparges for at være finere og mere delikate end de grønne. Her i haven er grøn den foretrukne farve. Backlim er en 1 mandlig hybri der er ideel til hvide asparges. De tætsluttende tips gør Frühlim ideel til dyrkning i mini-tunneller eller under andre former . Forskellen på grønne og hvide asparges skal findes i måden, de dyrkes på. Grønne asparges dyrkes ved at lade skud skyde op over . Man kan egentlig godt plante asparges i hele havesæsonen, men det er bedst.


Man behøver ikke købe forskellige sorter af asparges for at få hvide asparges. Smagen er fremragende og de kan både laves til hvide og grønne asparges , . Asparges , Mary Washington Plantefrø. Sorter som er beregnet til dyrkning som hvide asparges får ofte meget tykke . De tykke asparges er også på vej.


De var egentlig tiltænkt dyrkning til hvide asparges , men jeg gider ikke lave volde og sprede volde. Man kan godt så hvide asparges selv, men det tager år, før planterne er klar til at blive plantet u og det nemmeste er derfor at købe planter på planteskolen.

Så snart toppen viser sig, fjerner du 10–cm . Mangler der asparges i din have, er det netop nu i april, der kan laves om på det! Det er perfekt at anlægge aspargesbed nu, læs her hvordan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg