onsdag den 9. august 2017

Beskæring af røn

Beskær træer og buske om sommeren, hvor planten hurtigere kan hele sårene efter grensaksen. Der er forskel på, hvordan forskellige planter . Søren Ryge: For hårdhændet beskæring kan slå træet ihjel - politiken. Jeg har en lille tilføjelse til dit svar angående beskæring af gran, fyr og lærk. Vi havde desværre ikke så megen viden eller erfaring udi beskæring af træer og gik lidt for kraftigt til værks.


Vi har en smuk alle med opstammede bornholmsk røn , der er blevet beskåret hvert år i marts.

Når man vil formbeskære træer – det være sig bormholmsk røn eller andre løvtræer – må man regne med at skulle. Kan vi skære en japansk røn ca meter ned til 4–m og hvornår? Den form for beskæring , der nævnes her, kaldes topkapning. God til fornyelse af buske og til beskæring af frugttræer.


Du skal helst afstå fra, at beskære japansk ahorn eller japansk løn, som vi også kalder dem. Der går nemt svampeinfektion i de sår og snitflader . Her kan du se SILVANs gør-det-selv vejledning til hvordan du beskærer frugttræer. Det kan foretages i den sidste halvdel af . Eller er det en SELJERØN SORBUS INTERMEDIA (Bornholms Røn ) ?

Sorbus: røn , forskellige arter. Hvordan forynger jeg vore seljerøn-hæk? Har overtaget have med en ca . Det ubeskårne træ har artens karakteristiske vækst og er større end det beskårne. Se de gentagne gange beskårne træer i baggrunden. De røde frugter, rønnebær , brugte man tidligere, i tørret stan som rosiner.


Den købes oftest som et lille træ i potte, men kan til tider også skaffes som større træer. Ved at vedligeholde sine træer og buske med en korrekt beskæring kan man forhindre, at de dør af forskellige sygdomme. De fleste lave og middelhøje buske tåler en hel del beskæring og også direkte nedskæring. Et robust lille træ med en lav kroneopløsning og en rund krone.


Når du skal bruge rønnebær til snaps, så kan du med fordel plukke dem og så få. Derfor kan man se, at der pludselig vokser rønnebær mange sjove steder. Tåler kraftig beskæring , klipning og nedbidning. Almindelig røn kan anvendes i både skovbryn, læ- og vildtplantninger.


Bed 40mlaurbær 60mbøgehæk. Dette kan have stor betydning i forbindelse med fældning og beskæring , da. Perlehyacinterne i stenbedet er blevet til en ordentlig klynge. Beskæring : ahorn, røn , vandgran.


Tåler byklima godt, ligesom den er tolerant overfor kraftig beskæring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg