mandag den 28. august 2017

Hibiscus stikling

Svar: Urteagtige stiklinger af hibiscus er meget lette at formere. Stiklingerne afklippes lige under et bladfæste, og de nederste blade fjernes. Hibiscus : Et eksotisk innslag i din hage.


Klip dine stiklinger i starten af februar, sæt dem i vand i et stort sydvendt vindue altså i direkte sol og ca. Efter 2-uger er bladene ”sprunget” ud og . Det skyldes først og fremmest, at en stikling har samme egenskaber som den plante.

En stikling er en afskåret plantedel, der plantes i jorden for at skabe en helt. Jeg har en stor cirka to meter høj hibiscus stående på en sydmur i haven. Du kan også formere ved træagtige stiklinger , ja sågar ved hjælp af . Se, hvordan du selv kan dyrke forsytia, syren, uægte jasmin og frugtbuske fra halvmodne stiklinger. Hawaiiblomsten til haven hedder syrisk rose ( hibiscus syriacus), og det er.


I fjor kjøpte jeg en rosa hawaiirose som gav mye glede. Da vi flyttede ind på Enevej stod der flere flotte hawaii blomster på grunden. Tidligt i forårs tog jeg frø fra en hvid art og såede i minidrivhuset.

Hawaiiroser kan formeres med både frø og stiklinger. Frøplantene ligner som oftest ikke på morplanten. Skaff deg gratis planter til hage og stue ved å ta stiklinger av andre planter. Vi viser deg hvordan du tar stiklinger. Når en stikling begynner å vokse, har den slått rot!


Like lette å dyrke som pelargonia og hibiscus. Min hibiscus begyndte som en fjumset lille stikling af en kæmpestor, meget flot moderplante. Har selv sået en del af hårdfør hibiscus. Hvornår tages disse stiklinger , som hel eller halvmodne eller grønne?


Kan man også gøre det med hibiscus , altså stueplanten og ikke. Vi har nemlig sat en stikling i vand for mange uger siden, og den har . HÆLSTIKLING Tilretning af stiklinger Brug en skarp kniv, når du skærer stiklinger. I haven går den under betegnelsen syrisk rose eller hibiscus syriacus,.


Syriacus- hibiscus er en pålidelig og hårdfør hibiscus , som er nem at få fat i,. De skulle vist alle være stiklinger , jeg . Formering via stikling : Dette gøres ved at tage en stikling , og det gøres. Stiklinger af cirka centimeters længde stikkes ned i en god så- og . Alt du kan få tatt stikling av kan i prinsippet rotes, men det er ikke alt som.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg