mandag den 26. februar 2018

Deling af hosta

Hvornår kan jeg dele mine hosta, og hvordan gøres det bedst? Hvad er de ideelle lysforhold til disse planter? Det var deling midt over af en ret stor hosta i to dele, og den opgravede del blev . Skal du plante hosta i haven?


Så læs med i guiden her og få råd om placering, udplantning, vanding, gødning, deling , flytning og vinterdækning af hosta. Kan også frøformeres det er dog ikke helt sikkert at man får den helt rigtige plante, men .

Hosta har en mere massiv ro så her skal der en spade til for at hakke den over. Hosta -planteslægten er tidligere gået under navnet Funkia, men idag benyttes det latinske. Hosta eller på gamle dansk funkia, om dens passning, deling og historie osv.


Hosta formeres ved deling af rodklumpen i det tidlige forår. Du har også mulighed for at købe fra vores store udvalg af Hosta. Af samme grund sætter nogle en potte eller nogle grene der, hvor den vokser.


FREM MED VÆRKTØJET Hostas rodnet er en . Hostaer trives bedst i potter af terracotta eller lignende, mens de. Unsubscribe from Haveselskabet?

Når vi får besøg af venner og familie snakker vi ofte om planterne i min have. S vidt jeg ve kan man dele hosta ved at fl kke dem med en spade. De har ikke brug for toppen længere. Deling af planter i foråret.


De små klumper af hosta er nu klar til deling. Birgit bruger en gammel køkkenkniv til at skære plantens rødder over med. Tag derefter og lave en kegle i midten af hullet, hvorefter man tager. En frugt, der består af flere delfrugter, som sidder på en fælles blomsterbun fx hindbær og.


Arter, der trives i halvskygge under træer, er bregner, hosta , fingerbøl, ramsløg, svaleurt og arter og sorter af Rodgersia. Kraftige planter som hosta eller storkenæb kan hurtigt lukke med fire planter . Hosta klarer sig i ganske fattig jor og dyrkes bedst i afgrænsede bede eller stenbede, men de fleste andre er grådige planter, der kræver næringsrig jord. Badeværelses belysning der virker.


Funkia bunddække planter ( Hosta hybrid Fire and Ice). Det bedste tidspunkt for deling og flytning af planten er om efteråret efter blomstring hvor jorden stadig . De overvintrer fint i krukke. Hosta 'Royal Standard' (Funkia) med duftende hvide blomster.


Formering: Hostaer formeres ved deling eller frøformering. Blomst I juli- august kommer høje blomsterstængler med klaser af hvide, tragtformede blomster .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg