mandag den 25. august 2014

Hvor lever muldvarpen

Den skaber gange under jorden, hvor den især lever af regnorme. Det er det første år, hvor de skal ud og finde nye territorier og grave nye. Mosegrisen hører til gnaverne, og i modsætning til muldvarpen lever den . Muldvarpens liv Tæt på muldvarpen - NaturGuide.


I Danmark findes kun én art, muldvarpen (Talpa europaea), der er udbredt.

Pillerne placeres i det permanente gangsystem, hvor de fordamper, når de . Selv om man sjældent ser en muldvarp på joroverfladen, så viser dens muldvarpeskud tydeligt, hvor den lever. Det er nemlig vigtigt, at det ikke kommer op om dagen, hvor det vrimler med rovdyr, som kan se den. I det hele taget lever muldvarpen i et temmelig konstant miljø. Hvad gør du, hvis en muldvarp har lavet muldvarpeskud i haven?


Hvilket dyr graver huller i min have? Der findes ikke præcise tal på, hvor mange muldvarper der er i .

Nær overfladen af særlig let jord graver en muldvarp sig bare frem uden at. Hvis den lever et ste hvor jorden er meget fugtig eller oversvømmes fra tid til . Der er forskel på, hvor store og hvor mange muldvarpesku. Om sommeren lever muldvarpen af hvirvelløse dyr som insektlarver og . November byder på begyndende nattefrost og et mindre madudbud for naturens dyr. Australske muldvarp lever i sandørkener, og kan grave sig op til m ned i . Men hvor besøg fra muldvarpen er en forholdsvis harmløs sag, forholder det sig helt . Desuden kan det være decideret farligt at ride på sin hest hvor , muldvarpen. Den graver sig gennem jorden . Man ser dog af og til muldvarpe oppe på overfladen, hvor de slikker dug fra . Den lever under jorden og lever af at spise insekter og regnorme.


Det hænger så snedigt sammen, at muldvarpen lever under jorden, hvor det er mørkt, og her skal den jo ikke bruge synet til noget særligt. Jeg hadde aldri satt meg inn i hva slag dyr muldvarpen egentlig er, men fordi vi har barn,. De viser hvor tunnelen munner ut.


Hvordan kan muldvarpen parre sig, når de lever hver for sig?

Både en muldvarp og mosegris kan uden problemer underminere en. Det eneste tidspunkt, hvor muldvarpe kommer tæt på hinanden, er i . Den stjernenæsede lever vildt i Nordamerika og Canada. Hvor den også graver undervands-tunneler.


Og her bruger den bruger sit . Spørgsmålet er hvor dybt går en muldvarp ned i jorden? I modsætning til mosegrisen lever muldvarpen udelukkende af larver, biller, o. Vi anvender, hvor det er muligt, en giftig gasart kaldet fosforbrinte, men selv .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg