søndag den 5. februar 2017

Asparges gødning

Det er vigtigt at fordele gødningen jævnt ca. Asparges ynder kalkrig jord. Vi har et bed med grønne asparges , som ikke yder nok. Hvilken gødning skal vi give, hvornår og hvor meget?


Hvornår skal et bed plantes om? I mange haver er der efterhånden et bed med grønne asparges , og her er lugning af ukrudt helt nødvendigt, da asparges ikke bryder sig om konkurrence fra .

Vanding og gødning af asparges. Efter plantningen skal der vandes omhyggeligt, så alle rødderne får god kontakt med jorden. Og det må man nok sige at asparges er, når man tænker på den omhu og pleje de. Giv i løbet af sommeren en god gødning -kompostblanding i udgravningen. Jeg vil gerne forkæle dem lidt ekstra i år, da de i mange år har stået i skyggen af det store æbletræ, som blev fældet i . Skal blot have gødning og mulighed for at . Derfor skal de have gødning et par gange over sommeren.


Generelt behøver du ikke vande asparges , som har en fornuftig vækst.

Mit forslag er, at I planter hele bedet til med grønne asparges. Ryges brevkasse: Den første gødning til haven. Her skal de bare have lov til at gro, få gødning og vand for at udvikle så solide og stærke rødder . Helt fra oldtiden har asparges været kendt og dyrket i Ægypten og Romerriget og værdsat som en stor.


Læs, hvordan du dyrker apsarges i haven. I Yara Danmark Gødning har vi samlet en masse viden om gødskning og dyrkning af. Forårets første grøntsag er asparges. De spæde grønne skud dukker frem og bryder jordskorpen allerede i maj måned.


Lige efter høstperioden skal der gives kraftig gødning evt. Der kan også anvendes NPK- gødning (granuleret), som typisk vil være en NPK 14-3-15. Afhængig af din jordtype skal du bruge ca. Hvide asparges skal hyppes op.


Allerede i oldtidens Rom blev asparges betragtet som en meget fin føde. De følgende år kan du høste . Kompost gødning Kompost gødning. Grønne asparges er lette at lave.


Man kan give gram NPK gødning per kvm.

Vand i tørre perioder og gød med organiske gødning eller kompost .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg