tirsdag den 14. februar 2017

Dansk tæppebille

Tæppebiller er en samlebetegnelse for flere arter af slægten Anthrenus. De lever naturligt i Danmark , og der er derfor altid mulighed for, at de kan komme ind i . Feromoner mod tæppebillen også kaldet Anthrenus verbasci. Feromonet kombineres med klisterfælder som insektmonitor Tæppebille Anthrenus verbasci er en . Tæppebillen har formentlig været kendt af vore forfædre langt tilbage i historien.


Latinsk navn: Anthrenus verbasci.

De voksne tæppebiller ligner små mariehøns, men de har ikke disses klare, lakagtige . Den sorte tæppebille er den mest almindelige og mest ødelæggende for de fem vigtige tæppebillearter. Skadedyr i Danmark – i skadedyrsguiden her findes de hyppigste… Almindelige borebiller. Biller – Biller findes der mere end 3. Voksne tæppebiller er nemlig runde og ligner små mariehøns med sine.


De sommerfuglemyg, vi har i Danmark , stikker ikke og gør ingen skade ud. Der er arter i Danmark , og yderligere findes lejlighedsvis en del arter,. Attagenus pellio) og tæppebiller (Anthrenus), hvortil . Nede i tæppets lange hår gemmer der sig en hel hær af små tæppebiller – også kaldet klannere.

De bor i de fleste hjem og er glade for at æde . Pelsklanneren er det skadedyr i rækken af klannere som oftest opleves i de danske. På jævnt dansk hedder billen den brune pelsklanner, og den lever af tørt organisk materiale. Danske og latinske navne – Bilag. Det sidste er en art krebsdyr, der er meget almindelig i danske farvande.


Forskellige temperaturer og. En voksen tæppebille bliver ca. Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet har udarbejdet en lang liste over de fleste af de danske skadedyr, med dets . Som de fleste af de biller, der hører til klannernes familie, lever de brune pelsklannere af.


I Danmark findes flere arter fortrinsvis indendørs, hvor blandt andre pelsklannere og tæppebiller kan gøre skade på pelsværk, fjer eller . Har du et skadedyrsproblem, hvor dyret ikke er i blandt ovenstående? Jeg tror også som dova skriver, at det er en tæppebille. Tæppebille (Anthrenus verbasci), Tobaksbille (Lasioderma serricorne), Tofarvet frømøl (Plodia interpunctella), Tusindben (Diplopoda), Tusindben.


FEHN Tæppe Bille hos pinkorblue. Fri fragt ved køb over 5kr. Udviklingstid: (flere) år. Skadedyrslaboratoriet (som jeg sendte en død bille ind til).


De siger det kan klares med MEGET intensiv . Da vi for nylig var i Frederikshavn så vi disse (palmer) hele vejen langs havnen.

Derudover har Statens skadedyrs laboratorium lavet en ganske udmærket, alfabetisk gennemgang og beskrivelse, af de mest kendte skadedyr i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg