onsdag den 27. maj 2015

Brændværdi ahorn

Læs mere om brændetyper og brændværdi. Læs om bål, brænde og brændværdi. Ahorn , Blø Ahorn giver god varme og gode gløder. Anvendt til møbelproduktion, men mindre anvendt til brænde.


Oplysning om brændværdi anvendes ved beregning af energiindholdet i en given. Bliv klogere på brændværdier og hvilken indflydelse de har for dig.

Generelt er det mest fordelagtigt at fyre med avnbøg eller briketter - læs mere her. Bøg Ask Ahor, Bøg Ask Ahorn købes i hele træk. Hn er nedre brændværdi for tørt træ. For alle træarter er brændværdien pr. De gode glødebål med den høje brændværdi fås af de tungere og.


Træs brændværdi måles ud fra kg, og da fyretræ er en let træsort fylder det mere i. Ahorn og Poppel, Mellem, Brænder udmærket. Mens blandt andet fyr- og gransorterne ikke har samme brændværdi.

Løvtræ har en højere massefylde og dermed højere brændværdi end nåletræer. Både bøg, eg og ahorn kræver som regel tørring i to somre for at nå ned under fugtighed. Granbrænde tørrer hurtigere end brænde af bøg, eg og ahorn.


Et kg brænde har stort set lige stor brændværdi - uanset trætype. Brændværdien forringes kun hvis brændet opbevares . Det svarer cirka til ½ liter olie. Rødel, lin skovfyr, - 49. Nyingen er en god varmekilde til bivuakken. Forskellen på træets brændværdi.


Der skal altså fyrres oftere med lette træsorter end med de. Prisen følger som hovedregel brændværdien. Eg, bøg, ask og ahorn er nemt at flække, mens elm, birk, lind og nåletræ er sværere. Hvad er forholdet mellem brændværdi og brændets art? Træarterne Bøg, eg, ask, ahorn , birk og elm har Høj brændværdi.


Elletræ, lind og poppel har en noget lavere brændværdi. Nåletræ har relativt lav brændværdi , . Rumtætheden kan svinge Vandindhol brændværdi pr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg