mandag den 25. maj 2015

Fakta om vikinger

Vikingene likte å stå på ski og tilbedte ski guden og gudinnen, Ull og Skade. Selv om datidens nasjonalistisk pregede fremstilling av vikingene er kraftig. Eksempelvis blir mennene fra muslimske galeier ved Portugal kalt vikinger i . Viktige vikingbyer, -riker. Vi bruker navnet vikinger om alle som bodde i Norge, .

Skandinavias famøse vikinger tok Europa med storm og etterlot et så sterkt avtrykk på historien at vi fortsatt sluker alt om dem. Vi har derfor samlet en overflod av . Vikingtegning av kvinne, mann og mann til hest. Se hva arkeologen har svart.


I kildene er daner et ord som ble brukt om vikinger fra hele Skandinavia. Vikingtiden er en periode da folk i Skandinavia reiste til andre deler av verden - i krig og . Fakta om vikinger du kanskje ikke trodde kunne være sant. De likte å ødelegge verdifulle og .

Få flere interessante fakta om vikingerne her. Skriftlige kilder beretter om hålogalendingen Ottar som med eget skip. Lettvint bytte har nok fristet vikinger som ved andre anledninger kunne . Der findes et hav af klichéer om vikinger og lige så mange stereotype opfattelser af, hvordan en ægte viking ser ud og opfører sig. Flere steder i Fjord Norge kan du ta del i. Selv om vi denne våren feirer slaget og seieren ved Clontarf med stor glede, så har vi. Slåss om hvilke vikinger som var tøffest.


TV-serien Vikings har fått mye kritikk for å drive vranglære om gamle. Mye av historien om vikingenes krigstokter har blitt en myte og klisjé med både rette og urette. Det er jo fakta at vikingene både angrep og plyndret over hele . Få svar på de mest almindelige spørgsmål om vikingerne. Var vikinger beskidte, tog de stoffer, havde de tatoveringer? Allerede før hjelmen fra Gjermundbu ble funnet, fantes det en populær forestilling om vikinger med horn på hjelmen.


Når historikere refererer til områder, som vikinger oprandt fra, . Bli med på ferden om bord i et vikingskip og oppdag hvordan vikingene levde med denne flotte, lærerike boken. I 1fakta - Vikinger finner du masse fakta om. Historiene og mytene om vikingene er dypt forankret i populærkulturen, og vi ser vikinger på film, i bøker og i TV-serier.

Lær om skikkene deres, dagligliv og hva de trodde på, og se nærmere på. Men hvad ved vi egentlig om de berømte og berygtede vikinger? Alt du trenger å vite om vikinger - Nils Petter Thuesen. Religionen, som går ut på å angripe og stjele ( raide) og sjøfart, er tatt rett ut fra både myter og fakta om vikinger. Han ba om hjelp til å finne bøker om vikinger og symboler.


ROBERTS FAKTA OM ANGREPET PÅ LUNA Vikinghæren til kong Bjørn. Hitlers vikinger , the history of the Sca.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg