fredag den 15. maj 2015

Salmer begravelse

Ved en begravelse synger man typisk tre eller fire salmer. De pårørende vælger salmerne sammen med præsten. Du kan finde forslag til salmer til forskellige lejligheder: Dåb, konfirmation, bryllup og begravelse samt advent, jul, påske og pinse.


Man kan synge mange forskellige salmer til en begravelse. NoS 3Alt står i Guds faderhånd.

Salmer og sang ved gravferd. Denne artikel vil give nogle gode råd om salmevalget. Forslag til salmer i begravelse. Det kan være svært at vælge salmer til begravelse , og nogle af os kender meget få salmer.


I kirkelige seremonier skal det i henhold til ritualet være salmer fra salmeboken, - ved begravelse skal det også være en salme ved graven. Bedemanden kan altid vejlede dig i hvilke salmer , der kan benyttes til bisættelser og begravelser. Hvis præsten siger god for dine ønsker, kan du også vælge .

Aug Præsten Einar Fog-Nielsen har brugt tre måneder på at undersøge, hvilke begravelsessalmer og sange vi synger rundt omkring i landets kirker. Naturligvis kan også mange andre salmer fra salmebogen bruges. På denne hjemmeside kan man . Familiens traditioner, fortrolighe skik og brug er ofte . Ved begravelser synger man typisk tre til fire salmer som udvælges sammen med de. Bedemand-per-rasmussen- begravelse -bedemand-viborg-skals-tradition- . Jul AVSKJED: Sang og musikk er en svært viktig del av en begravelse.


Både presten og organisten må godkjenne de sanger og salmer som de . Mar Det er de traditionelle salmer , der er de mest efterspurgte, når der skal siges farvel ved en begravelse eller en bisættelse i kirken. Apr Anne Linnet har skrevet salmer i et lettere sprog end de gamle. Den skal synges ved min begravelse. Nu hvor jeg sidder og kigger salmer igennem kan jeg se at flere går igen til. Nogle gange ønsker pårørende at synge en sang eller en salme i forbindelse med udsyngning i hjemmet.


Er det svært at finde en egnet salme? Der kan naturligvis vælges frit i hele salmebogen og nedenfor ses de mest benyttede salmer til begravelser.

Danskerne holder sig stadig til de traditionelle salmer ved begravelser. Lover den Herre, den mægtige konge. Lovsynger Herren, min mund og mit indre. Hjælp til at finde salmer til begravelse eller bisættelse.


Der synges eller salmer efter ønske. Der kan synges en salme efter jordpåkastelsen, hvad enten det . Tidspunkt aftales med præsten. Inden begravelsen eller bisættelsen mødes præsten med de pårørende til en samtale om salmer mv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg