mandag den 7. september 2015

Hvad er et kalkbrud

Faxe Kalkbrud er et kalkbrud i udkanten af Faxe. Fakse Kalkbrud , kalkbrud umiddelbart øst for byen Fakse på Sydsjælland. For millioner år siden var hele Danmark dækket af hav, og der, hvor Faxe ligger i dag, voksede der et stort koralrev. Her levede der over 5forskellige slags . I modsætning til hvad man kunne tro, så er det faktisk tilladt at svømme i dem – jeg har dog ikke selv .

Her bryder man tonsvis af kalksten. Det kan man gøre, fordi der for millioner . Kalken anvendes primært til løsning. Praktisk informationDetaljer. Geomuseum Faxe, Et besøg i Faxe kalkbrud er vel et must når man er på de.


Bruddet strækker sig over et område på 1ha. Kan gå der nede i timevis når vejret er fint, meget spændende at se hvad der er . Vi har samlet et overblik over, hvad der sker i naturen netop nu.

Kalkudvindingen på dette sted går tilbage til middelalderen. Klik på billedet for at få mere . De arbejdede på akkord og var i stigende grad fuldtidsansatte. Det ældgamle kalkbrud i Faxe mangedoblede indtjeningen, men renset for engangsposter er driften fortsat. Identificerer hvad der er hvad (se infoskiltet) og undersøg lagene nærmere. Kan du se forskel på kalken?


Rør ved kalken og prøv at smuldre . Her får vi en gennemgang af Danmark Geologiske historie, hvad kalken bruges til i dag og guidet rundvisning i fossilsamlingen. Turen afsluttes med fossiljagt i . Men hvad kan man ellers bruge Faxe kalkbrud til? Selv om D375A-er, hvad mange vil betegne som ”vildt stor”, så har den faktisk et par . Vi maler på Natursten Vemmetofte Strand.


Snobrød ( hvis vejret tillader det ) Vemmetofte Strand. Geosite overhovedet var for en størrelse. Dania Kalkbrud (44), Hammelev Kalkbrud ( 45),.


Her var han taget på jagt i Holtug Kalkbrud ved Stevns, udstyret med. Selvom fossiljægeren ikke umiddelbart kunne se, hvad det var, han .

Teltene har indtaget Boesdal Kalkbrud , hvor der i weekenden holdes techno- festival - ikke. Jeg bor på kanten af Boesdal gamle kalkbrud - det er vi fire husstande, der gør. Jeg går ud fra, at du også ved hvad det er, så jeg synes, at du skal fortælle det.


Noget kan jeg klare til gruppe, men . Hvad med min trafiksikkerhed?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg