onsdag den 25. maj 2016

Køkkenhave for børn

Den gamle sandkasse blev forvandlet til havebed. Elisabet Broomés børn fik egen køkkenhave. Her lærer de at få ting til at vokse, og hvornår . Børn i køkkenhaven : Sådan kommer du i gang. At se frø spire og vokse til en plante med blomster eller noget spiseligt på kan skabe grundlaget .

Men hvilke afgrøde skal man satse på, hvis man gerne vil have en nem køkkenhave ? Samvirke får hjælp af John Henriksen, der er haveekspert . Professor Karen Wistoft har opdaget hvor positivt børn udvikler sig, når de er med til at dyrke køkkenhave. I England viser undersøgelser, at en køkkenhave stimulerer børn til at være tålmodige, fleksible, sunde, glade og trygge. Det virker også i Mettes Have.


Hvornår skal frø og planter i jorden? Og hvad er den bedste kur mod ukrudt og dræbersnegle i køkkenhaven ?

Se her hvordan du får mest ud af din køkkenhave ! Da jeg for noget tid siden gik og rev i en del af køkkenhaven , som der endnu ikke var blevet sået eller plantet i, spurgte min datter om hun ikke . At have børn med i haven og lære dem om fra jord til bor er rigtig gode. Vi har rigtig hygget i haven og fået lavet en køkkenhave til pigerne. Når du skal vælge afgrøder til din køkkenhave , er det oplagt at vælge.


Ammehjerne: Hvad sker der med hjernen, når vi får børn ? Hvor mange af jer har køkkenhave og hvad dyrker I? Vi er nemlig igang med at finde ud af hvad vi skal dyrke i år. Og at dyrke en køkkenhave behøver slet ikke at være så svært. De lykkes stort set alti og det er hyggeligt for børn at gå ud og plukke dem. Det er både sundt og sjovt for børn at dyrke sine egne grøntsager. Hun går tit i køkkenhaven med sine to døtre.


Frem til slutningen af september kan alle lokale beboere frit komme og deltage i dyrkningen og pasningen af Kongens Køkkenhave - en folkelig og moderne . Vi er en bondegårdsbørnehave, med køkkenhave og dyrehol og mener det er vigtigt at børn får kendskab og erfaring med processerne i forhold til vejen fra . Josefine har fået lov til at få sin helt egen køkkenhave , og hendes far hjælper. Filmene, der kan ses på Filmcentralen, skal give børn indsigt i, hvor deres mad.

Vil du høste grøntsager i din egen have sommeren igennem, får du her masser af tips til at komme godt i gang med din køkkenhave. Mange af verdens fattigste familier lever af en meget ensidig kost, der kan føre til fejl- og underernæring hos især børn. En køkkenhave betyder, at familien får .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg