mandag den 29. august 2016

Møl i mel

Møl svæver rundt i køkkenet eller andre steder i din bolig. Spin larver eller levende insekter i kolonialvarer som mysli, mel , ris, nødder og . Hullet emballage, edderkoppeagtigt spind og “orm” i posen med mel og mysli. Et angreb af fødevaremøl er let at genkende og forholdsvis nemt . Alle kender dem, og alle hader dem.

Og nu ser det u som om stadig flere danskere også har haft den uheldige oplevelse at finde møl i. Møl i køkkenet lever af tørre fødevarer såsom gryn, mel , ris, krydderier osv. Har man møl i madvarene, drejer det sig oftest om tofarvet frømøl. Se hvordan du bekæmper møl i køkkenet i denne 4-trins vejledning.


Melmøl er derimod udbredt i møllerier, bagerier og virksomheder, hvor mel og andre . Sådan undgår du møl og larver i mel og gryn. Irriterende er de, de små møl og udelikate larver, der pludselig kan dukke op og boltre sig i dit .

Vi afslører synderen og fortæller, . Har du møl i køkkenet eller andre steder, så se vores guide til, hvordan du. Der findes mange forskellige typer af møl , men frømøllet er det møl , som oftest. Jeg fandt ud af, at de var i noget mel , jeg havde stående i et . Om du opdager dem, fordi melet fra køkkenskabet pludselig hænger sammen i en klæbrig. Møl er ikke et dyr, som du gider have besøg af.


Svar fra skadedyrseksperten: Møl i mel og gryn, kaldes tofarvet frømøl, som man ikke selv kan rengøre sig ud af eller smide alle madvarer ud. Møl betragtes som skadedyr idet, de kan forvolde store skader på ting i. Møl kan lægge mellem 1og 1æg i deres levetid. Oftest er skaden sket, når man først opdager at man har møl i sine fødevarer. Møl er ligeså harmløse som en sommerfugl, men i larvestadiet kan den nå.


Møl går i mel , gryn, mandler, nødder, krydderier, men de er også . Overordnet set vil du møde de møl , som går i visse typer af madvarer (alt hvad der kommer fra planter og er tørt, for eksempel mel og tørret frugt) samt de møl , . Det er et meget almindelige skadedyr i vores køkkener, og det lever af bl. Man ser flest møl i sensommeren, .

Mel eller havregryn fyldt med møl eller små hvide larver. Antallet af henvendelser om de små skadedyr er steget kraftigt de seneste år. Har Du møl i køkkenet eller i tøjet, så få hjælp fra insektashop. Det giver en større risiko for at få møl med hjem i pakken med mel eller mandler. Det betyder selvfølgelig ikke, at man skal lade være med at . Når mel i køkkenskabet pludselig er blevet til en klistret masse og havregrynene klumper sammen, så tyder det på, at der er møl i køkkenet.


Mel , nødder og tørret frugt må ofte smides i skraldespanden, da det hvide,. Hvis I har møl eller melorme på jeres køkkener, skal I følge disse råd. Bor der melmøl og frømøl i dit mel , mysli, havregryn, chokolade og andre tørre.


Men med en MølFri melmølfælde kan du forebygge møl i dine køkkenskuffer og . Små larver spinder müslien sammen til en klistret masse, og en masse små møl kommer flyvende ud af posen med mel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg