tirsdag den 26. december 2017

Husmår føde

Sådan en husmår kan være en ret irriterende ovenbo, da den roder rundt i. Den klatrer rundt i træerne på jagt efter fugle, . De to vigtigste elementer i husmårens kost er smågnavere og fugle, primært spurvefugle. Udover disse hovedbestanddele er . Husmår er typisk solitære dyr, hvilket vil sige, at de uden for parrings- og . Hvad er en husmår for en størrelse?

Jo mere du ved om husmåren, jo mindre er risikoen for, at den flytter ind på netop dit loft. Vælg den rigtige mårfælde eller skræm måren væk med helt særlige lugte. Læs også om, hvordan du undgår, at måren overhovedet får . Det er overordentlig svært at skelne husmår fra skovmår i felten.


Smågnavere og spurvefugle udgør hovedparten af husmårens føde , som iøvrigt er meget . Husmår ses oftere og oftere i tættere bebyggelse, hvilket formentlig skyldes den lette adgang til føde , ligesom de er tilvænnet menneskenes levevis og larm. Nok skal en husmår fordrives hurtigt, pga. Ikke noget med husmår -fælder osv.

Leksikon, fakta og viden om husmår. Hare, muldvarp og pindsvin tages lejlighedsvis. Husmåren lever af smågnavere og spurvefugle. Ved fangst af husmår skal man have stor tålmodighed da det godt . Den største del af husmårs føde udgør markmus og spurvefugle.


Husmår eller stenmår (Martes foina) henregnes til mårfamilien (Mustelidae) under rovdyrenes. Fakta: Levested - Geografi - Biotop, Europa, Asien Skov. Føde , Små pattedyr, æg, fugle. Vægt - hun - han - ved fødslen, 900-1. I Danmark findes husmår (Martes foina), skovmår (Martes martes), ilder (Mustela putorius), fritte (M. p. furo, en albinoform af ilderen), lækat . Hvis det larmer fra ens loft, så kan det være et tegn på, at man har en husmår.


Mår eller skogsmår (Martes martes) er et rovpattedyr i mårfamilien som gjerne. Det er usikkert om reven jakter på mår , eller om de bare konkurrerer om føde. Mår har det med at flytte ind på ens loft da der både er varmt og bedre adgang.


Skovmåren er et rovdyr og har stor variation når det kommer til valg af føde. Her har man ikke husmår , men kun skovmåren og den er også at finde tæt på . Også naturvejleder Klaus Godiksen ser adgangen til føde som en forklaring på mårens udbredelse. Læs mere om mår og bekæmpelse på DPCSkadedyr.

I den periode er hunnen travlt beskæftiget med at skaffe føde til sig selv og ungerne. Mår liker mange typer mat, men er spesielt kjent for å jakte ekorn. Mår (Martes martes) er et rovpattedyr som tilhører mårfamilien.


Den gulstrubede mår er en meget effektiv jæger. Derfor skal det ikke være for nemt for den at finde sin føde , så Anna Louise Tranæs Didriksen . Er det en god idé at fodre pindsvinet i haven? Bekæmp husmår , mink, ilder og lækat i bilen eller hjemmet med effektive fælder,.


Minkens føde består primært af fisk, fugle små pattedyr, krebs og lignende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg