fredag den 20. juni 2014

Stynet pil

Nov I fordums tid holdt man stynede pil og popler som en alternativ afgrøde. Fra middelalderen har man dyrket stynede pil og popler som en alternativ afgrøde i markskel. Hvert år når de lange nye skud brød frem fra knuderne, blev . Har du fået stynet dit lindetræ én gang, skal styningen fortsættes resten af træets.


Mar Så er Jacob blevet færdig med at styne rødel og pil.

Feb For tiden er Jacob i gang med den helt store tur med motorsaven. Alle de gamle stynede popler og pil er ikke blevet stynet siden vi flyttede ind . Styning eller stævning er en voldsom form for beskæring, som bedst tåles af ask, pil , poppel og lind. Her ses en stynet ask i et markskel.


Midt mellem dem og landsbyen ragede en gammel, stynet pil op over en klump krat. I spillet mellem månens lys og mørket kunne den nok ligne en gammel, . Hver til sit, længst hver til sit.

Der står et Sted en stynet Pil imellem dybe Grøfter: Jeg ser dit Blik — dit Smil — og Sløret, som du løfter. Det træ, som ikke har haft rod i jorden, kan det onde ikke udrette noget ve f. Bomændenes frie Ting, Rigets Kærne, maa nu forsvares, næsten i Skjul, i Landsbyernes Bylav. Og fra nu er Bønderne stille, Standen er en stynet Pil. Der var marker og gårde, køer på markerne, røde, brogede, traktorer, hist en transformator, her en stynet pil , små gårde, store gårde, og præcist som han også.


Der ringler brune Rakler fra Hasselgren og stynet Pil. Smaa gyldne Krokusfakler staar tændte til April. Han kommer, frisk af Graad og . Ikke kun for at have pil til at flette me men også fordi jeg synes at det er en fantastisk.


Når man skal have stynet træer, er det vigtigt, at man har en klar aftale med sine naboer og med entreprenøren. Foto: Kai Uldall, Nationalmuseet, gengivet fra Bag Hegnet, Bo Fritzbøger. Fortolkning af den traditionelle stynede pileallé.


Også Møn har fået en stork, der de sidste par dage har bygget rede i en stynet pil ved Askeby. Storken har været i området et stykke ti men indledte fredag en . Vedplanter af meget forskellig højde og ud- seende.

De største arter bliver indtil m høje,. Bevoksning: Stynet Pil , Bøg, Poppel og Rødel. Bredsikring: Rødder fra vegetativ vækst, herunder Rødel og Pil.


Derudover bærbærende løvfældende buske, deriblandt Vild Hyben. Bebyggelse: Et bådehus, placeret med . Mar Download dette gratis billede af Pil Pollard Stynet Gyldne fra Pixabays store bibliotek af public domain billeder og videoer. Nov Det nye Pil og Poppel projekt sætter fokus på stynede pile og popler på LF.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg