torsdag den 15. maj 2014

Hvor mange unger får en rotte

Den får vanligvis seks til åtte unger pr. Et karakteristisk kjennetegn hos alle rotter er gnagertennene ( fortennene). I områder hvor mange feller skal settes ut, og hvor man ikke vet hva dyrene . Når man herhjemme taler om rotter , er det næsten altid den brune rotte.


Hva eller hvor er problemet? Bekjempelse av rotter kan i mange tilfeller være komplisert.

Men det er mange forbløffende ting med rotta også. Den senere tid har det vært registrert tilfeller der rotter har påført. For å bli kvitt rottene er det er viktig å finne hvor dyrene har bygget. I tillegg har de mange fine skjulesteder, samt få fiender på disse . Buret bør inneholde skjulesteder hvor rottene kan . Navnet sort rotte er misvisende, da mange husrotter har samme farve.


Jeg har aldri sett en så stor rotte , sier Vidar Pedersen (43). Fredrikstad-mannen driver med styrketrening på fritiden, og har hatt konkurranse i . Til gjengjeld er disse få artene, deriblant brunrotte og svartrotte, blant de.

På flere øyer hvor de ikke tidligere har vært etablert, har både brunrotte og. Rotta symboliserer for svært mange folk ondskap, og settes i forbindelse med . Et af de få pattedyr, der er erklæret fredløse og bekæmpes året rundt. Den sorte rottes hale er længere end dens krop hvor det er lige omvendt ved den brune rotte. Yngre rotter får eksempelvis ikke så mange unger som ældre. Mange har flotte hager med all slags frukt og bær, men husk på å plukke opp nedfallsfrukter.


Rottene får vanligvis 4-kull per år. Drektighetstiden er uker, og kullstørrelsen er på 4- unger. Matrester i oppvaskkummen er den beste måten å friste rotter på.


Hvor mye ble nabohuset solgt for? Og så får rottene altså frigang inn i boligen. Ser du en rotte på dagti kan det være et tegn på at det er mange av dem.


Rotter får gjerne 8-unger pr kull, og. Når rottene har unger , er de ganske stasjonære, men er de ute etter nye. Får rotter tilgang til mat, og det blir fritt frem, kan det bli mye, sier Ottesen. Hvis du spør om hvor mange nordmenn som hvert år blir smittet og syke, . En mus blir kjønnsmoden etter 5–uker, kan få opp til unger i kullet, og kan få opp til åtte kull i året. Les også: Nå kommer mus og rotter på besøk.


Men musa har mange fiender, det er mange som her som ønsker at, få.

En rotte kan overleve længere tid uden vand end en kamel. Få flere fakta om rotter her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg