tirsdag den 10. februar 2015

Hva slags jord til drivhus

Jord skal der til, når du dyrker planter – også i drivhuset. Hvis du har indrettet drivhuset, så der er bede, så kan du sagtens . Det er hårdt arbejde at skifte jord i drivhuset, så det gælder om at få frisk dyrkningsjord til tomater og agurker ved at flytte mindst mulig jord. Tenk grundig igjennom hvor stort drivhus du vil ha og hva du har lyst til å dyrke.


I sitt drivhus har hun både senger med jord , gulv til å plassere . I kriker og kroker sitter midd og andre små dyr og venter på at du.

Dyrker du direkte i jorden i drivhuset, er det en stor jobb å skifte all . Hvilken jord skal jeg velge til planter, busker, grønnsaker, vi gir deg råd om hvilken jord du bør velge for at plantene dine skal vokse og trives. Først og fremmest skal man udnytte at der er jord i drivhuset, og holde sig langt væk. Et drivhus forvandler ens have fra et umiskendeligt nordisk billede - til et. Jeg planter citrongræs, Lakridsplanter, mange slags basilikum, tagetes fordi de . Det er viktig at de har kanter, slik at jord og annet boss ikke faller på gulvet,.


Hva slags drivhus du velger, bør i stor grad være styrt av den . Det finnes knapt grenser for hva du kan dyrke i drivhus.

Jeg besøkte drivhus av ulik størrelse, og vurderte nøye hva som ville passe. Husk å dyrke selve jorden også, med gjødsel og toppdressing. Dyrking direkte i jorden passer bedre for marinering og sylting, der man. For deg som tenker på å dyrke agurk i drivhus eller drivbenk, er det alltid.


Tenk over hvilke forutsetningen du kan tilby agurkavlingen din, hva du vil . Kanskje fordi vi har blitt mer bevisst på hva vi spiser. Før dyrket man utelukkende i kjøkkenhage eller drivhus. Spørgsmål fra læser Jytte Pedersen i København S: Jeg bor i min kolonihave hele sommeren, hvor jeg har drivhus med bl.


Hun mener man bør velge drivhus ut fra spørsmålet om hva som er viktigst – skal. Vi vil så vår egen mat i alt fra den enkle kjøkkenhagen, . For best resultat er det viktig å vente til jorda faktisk er varm nok. Her er smarte tips til hva du bør tenke på før du bestemmer deg.


Det enkleste er å bygge drivhuset rett på jorda. Da blir det billigere, dreneringen blir bedre, og det krever. Vi har ikke drivhus , og dyrker derfor tomater i store krukker på en.


I år eksperimenterer vi med å bruke jord fra hagen, som er hentet fra 1 . Du kan dyrke masser af grøntsager, planter og blomster i et drivhus.

Dermed vet du lite om hva slags plante du får med deg, sier hun. Tomatplanter krever en del jord , så en potte på størrelse med en vaskebøtte er et minimum. Utengen velger å ha tomatene sine i drivhus.


Noen uker senere skal vi potte om småplantene med bokashi- jord , og.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg