onsdag den 18. marts 2015

Chia siemenet resepti

Nykyisin chia - siemenet ovat itselleni arkipäiväistä, ravintorikasta ruokaa siinä missä esimerkiksi kurpitsan- ja hampunsiemenet. Chian siemenet ovat yksi vanhimmista ruoka-aineista. Chia -geeli on helppo tehdä, joten katsotaanpas tarkempi resepti seuraavaksi. Tarjoa chia-marjakiisseli jogurtin tai rahkan kanssa aamu- tai välipalaksi.


Kuitupitoiset chia - siemenet sakeuttavat kiisselin turvotessaan.

Ne lunastavat lupauksensa terveellisenä superherkkuna. Pikkuruisia chia-siemeniä (Salvia Hispanica) ovat jo muinaiset atsteekit käyttäneet ravinteikkaana ruoka-aineena. Chia siemenet ovat erinomainen omega . Geeliytyminen tapahtuu noin minuutissa, mutta itse . Chia - siemenet geeliytyvät nesteessä ja imevät itseensä jopa 12-kertaisen määrän vettä.


Nosta chia - siemenet kannelliseen kulhoon ja valuta joukkoon kookosjuoma. Mausta seos vaniljasokerilla ja ripauksella sormisuolaa.

Mango-jugurttijäätelö ( Resepti ). Sekä ananas että chia - siemenet auttavat tehokkaasti puhdistamaan kehoa sekä. Hyvin monelle chia - siemenet ovat tänä päivänä hyvin tuttuja jo, mutta niiden terveysvaikutuksista ei välttämättä olla yhtä perillä. Jos jollekulle chia siemenet ovat TÄYSIN tuntemattomia, niin tässä pähkinäkuoressa Ruohonjuuren sivuilta lainattu info chia siemenistä:. Sarjassa tutustutaan erilaisiin leivonnan raaka-aineisiin.


Chia on mintunsukuinen heinäkasvi, joka on ollut tuhansia vuosia yksi. Todella ravinteikkaat ja helppokäyttöiset siemenet pitävät pitkään . Itse ostin ensimmäisen paketin vasta tämän vuoden puolella ja nykyään käytän niitä . Eniten käytetty resepti meillä on perinteinen chia-vanukas. Saatat ihmetellä, mitä sammakonkutua olen lasiini purkittanut. Juoman nimi on chia fresca ja siitä kohistaan nyt pitkin maailmaa, vaikka juoma . Välillä lisään vanukkaaseni myös ruokalusikallisen tai kaksi proteiinijauhetta. Amarantti, pavut, chia ja maissi muodostivat pääosan atsteekkien ja mayojen.


Tässä vielä lopuksi se blogauksen alkuperäinen ydinajatus: resepti. Gluteenittomat, proteiini- ja kuitupitoiset chia - siemenet on tunnettu jo. Ohje : Ota kannellinen rasia ja sekoita rasiassa kaikki tuorepuuron .

Sana chia tulee asteekkien kielestä ja tarkoittaa öljyistä. Pieni chia-siemen onkin erinomainen rasvahappojen lähde. Kun olo on turvonnut ja nappi kiristää, ei tule ensimmäisenä ajatelleeksi syömistä ja . Suloisen pehmeä tuorepuuro chia -siemenistä ja kookosmaidosta on pullollaan superruokia: kauraa ja chia -siemeniä.


Lehtikaalin lisäksi chia - siemenet tuntuivat olevan hetken trendiruoka. Suomessakin kyseisestä siemenestä ja sen terveysvaikutuksista on . Ohje : laita siemenet likoamaan veteen (siemeniä ja nestettä 1:10) tai muuhun . Chiavanukas on helppo valmistaa raakapuuron tavoin edellisenä iltana liottamalla chia-siemeniä nesteessä yön yli. Suklaavanukas chia-siemenistä. Lisää chia - siemenet ja sotke joukkoon.


Chia-siementen on hyvä antaa imeä nestettä itseensä n. Katso resepti : Nachosalaatti.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg