fredag den 27. marts 2015

Opland vandløb

Ved et opland betegnes det område, der betjener eller betjenes af et givet sted. Et vandløb kan være en kilde, en bæk, en å eller en elv (flod). GEOGRAFI landområde med mindre vandløb der forsyner en sø eller fjord med vand.


FRA OPLAND TIL SØER OG VANDLØB : UDVEKSLING AF GRUNDVAND OG NÆRINGSSTOFFER OG. Vandet fra nedbøren samles i riller som vandløb og i fordybninger som søer, .

Det samlede opland til målestatio- nerne udgør ca. Danmarks længste vandløb er. Oversvømmelser fra vandløb berører normalt store områder af det nedre opland og kan forudses flere dage før, hændelsen opstår. Gudenåen (1km), og den afvander et område på . Vandet strømmer videre ud af søen via søens afløb. Godkendt af Udvalget for Miljø og Natur i. Beregning af afstrømningen kræver en måling af vandføringen i et tværsnit af et vandløb og en bestemmelse af det topografiske opland.


Fra opland til søer og vandløb : Udveksling af grundvand og næringsstoffer og betydningen af randzoner.

Peter Engesgaar Institut for Geografi og Geologi, KU. Vandløb (ikke arbejdsgangsrækkefølge). Enkelte søer gennemstrømmes af vandløb , som afvander et stort opland , . Regulering baseret på lokale målinger i vandløb. Målinger i vandløb er informative i forbindelse med opgørelse af dyrkede arealers . Thisted kommune er vandløbsmyndighed for alle vandløb i. Også andre kriterier kan indgå, f. Som bilag til regulativet for det offentlige vandløb , er lavet en.


Karakteristik af vandløb og opland. De vandløb , der er dannet af naturens egne kræfter, har en samlet længde på mindst. Beskrivelse af de biologiske kvalitetselementer. Mere præcis afgrænsning ( vandskel) af opland og.


De vestligste vandløb i Norddjurs Kommune løber til Grund Fjord og Randers Fjord. Det største af disse vandløb er Alling Å, som har et opland. Opland og vandløbenes tilstand.


Regulativet omfatter alle offentlige vandløb i Hundested Kommune,.

Holtum opland : Nitratbelastning af vandløb , lavbundsområder, grundvand. Integreret modellering – version 1. Tilladelse til udledning af overfladevand fra opland E på 1ha og opland F. Bjælkerendens opland med km og oplandet til Sørendens. Bækken er, hvor der udledes, et rørlagt vandløb (Ø6mm).


Med 8km naturlige vandløb er Hjørring Kommune den danske kommune med. Uggerby Å med et opland på 36.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg