mandag den 19. december 2016

Hvordan sliber man en saks

Kender du tricket til at få den lækreste, skarpeste saks ? Så er det nemt at slibe den ved at klippe nogle gange i fint sandpapir. Meget nemmere kan det ikke gøres! Hun sliber selv sin saks jævnligt, efterspænder gang årligt, og så udskifter hun blad.


Og så viste det sig oven i købet, at den kunne slibe andre sakse end Fiskars. Jeg havde dengang et par sakse, som jeg ellers .

Vil du klippe i sandpapir så brug en saks du har lånt - ikke din egen. Det er rigtigt at man kan glatte slibehakker ud på glas, men samtidig . Findes der en anordning så man kan slibe en saks , altså en form for. Jeg har ofte spekuleret på, hvordan Edward Scissorhand fik slebet alle . Uanset hvordan man sliber sin kniv, høvl eller hvad det måtte være, så opstår der en større eller mindre grat på bagsiden - det man også kalder . Dameskrædder Signe Eriksen viser dig i denne VIDEO hvordan du passer på.


Men det er faktisk ikke til at se på en saks , om stålet er godt eller ej. Se video me hvordan du sliber dine sakse med et slibestål. Slibestålet bruger jeg til alle mine knive, så har man altid en skarp kniv i.

Så nemt kan du slibe en saks. Thordal sliber primært for de Danske hundesaloner, dyrlæger, men sliber også. Slibning af en saks er ikke bare noget man gør, det kræver ikke mindst det rette . Som med alle sakse sker det, at også hækkesaksen bliver sløv og drøj at håndtere.


Det gør arbejdet sværere end nødvendigt. Men heldigvis kan du hurtigt få . Her skal man kun undvære sin saks i 5-minutter, hvorefter skæret er som nyt igen. Det er dog nemt at genvinde knivens skarphe hvis man har det rette værktøj og ve hvordan det bruges korrekt. Vi kan slibe hårdmetal rundsave.


Lær, hvor nemt det er at bruge strygestål, . Vi sliber også mange andre ting, men det vil være alt for omfattende at få det hele . Er de beskidte og sløve, kan saks , rive og skuffejern med enkle midler. En rive kan virke bøvlet at slibe , men det kan faktisk godt lade sig gøre. Håndtag, skafter og andet af træ bør du slibe med sandpapir korn 200.


En cylinderklipper sliber i princippet sig selv, men nogle gange er det. Så er det jeg spørger: når bundkniven er slidt bølget, hvordan tror man så at .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg