onsdag den 19. juli 2017

Hvad indeholder sprøjtegift

Sprøjtegift kan forurene grundvandet, hvor drikkevandet kommer fra. Hvis vi forsat vil have rent. Når vandværkerne finder sprøjtegift i deres indvindingsboringer, tager de ofte konsekvensen og lukker boringen, også hvis fundet er under grænseværdien. Danske landbrug er flittige brugere af gødning og sprøjtegift , og mere end af. Et pesticid er betegnelsen for en gift, der er beregnet til at kontrollere for.


Hvorfor bruges pesticider, og hvorfor er der rester i fødevarer?

Dette niveau er som oftest langt lavere, end hvad man ville kunne tillade i en fødevare, hvis . Men andre er uenige og vil have mere kontrol. Risikovurderingen for et enkelt pestici altså sprøjtegift , bliver udført ved beregning af en . Kan man vaske sprøjtegift af frugt og grønt, og hvorfor er der flere pesticider. Udbredelsen af sprøjtegift i drikkevandet bekymrer vandselskabers brancheorganisation. I Slagelse, Esbjerg og Odense er der fundet rester af . Alle sprøjtemidler indeholder både aktive stoffer og tilsætningsstoffer.


Hvad er der i sprøjtemidler?

Aktivstoffet er det stof, som giver den . I Danmark forventer vi, at vores drikkevand er rent. Men to vandværker er nu lukket grundet for meget sprøjtegift i vandet. De økologiske varianter af samme varer er ikke sprøjtet. MAD – Æbler, vindruer og agurker er blandt de ti fødevarer, som danskerne spiser flest af.


De ti fødevarer er samtidig kilde til tilsammen 75 . Pesticider, sprøjtegift og sprøjtemiddel i frugt og grønt. De indeholder derfor meget sjældent rester af pesticider. Der er sprøjtegifte i madvarer. Naturfredningsforening har listet de madvarer , der bidrager med mest sprøjtegift i danskernes hverdag. Selvom meget sprøjtegift er ulovligt i Danmark, finder det alligevel vej til danskernes.


Salaten indeholder rester af sprøjtegift. Frugt og grønt har spor af sprøjtegift. Fødevarerne på listen er en kombination af, hvad vi spiser mest, og hvad der er meget sprøjtegift i. Vi vil nemlig gerne kunne gøre en forskel for . Frugt, grønt og grove kornprodukter.


I dansk ikke- økologisk rugmel er der fundet en enkelt sprøjtegift.

Du må kun købe bekæmpelsesmidler, som er godkendt i Danmark og forsynet med dansk etikette. En ny rapport viser, at der er rester af sprøjtegift i halvdelen af ikke-økologisk grønt. Dine øjne afslører, hvad ånden vil sige.


Megen konventionel frugt og grønt indeholder så store mængder pestici at det kan. Stor oversigt: Økologi eller ej – hvad er forskellen? Hverken Samvirke eller Coop havde imidlertid næppe forestillet sig den styrke, hvormed debatten om temanummeret og den sideløbende . Dette er således listens topscorer, hvad angår antallet af sprøjtegifte. Problemet er , at juletræsproduktion forurener naturen, fordi man bruger sprøjtegift og.


Mængden af sprøjtemiddel på Vilslev Vandværk er målt til 81.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg