mandag den 30. april 2018

Sprøjtegift landbrug

Et flertal af danskerne mener, at det konventionelle landbrug generelt bruger for meget sprøjtegift. DN arbejder for et sprøjtefrit Danmark. Sprøjtegift kan forurene grundvandet, hvor drikkevandet kommer fra.


De fleste sprøjtegifte kommer fra landbruget , men gartnerier, planteskoler, . Landbrugsstyrelsen arbejder for at skabe værdi for landbruget på et bæredygtigt grundlag.

Igennem tilsku regulering og kontrol sætter vi rammerne for et . BLOG: Så længe der er landmænd , der insisterer på at bruge sprøjtegift til fare for natur og drikkevan må de finde sig i at blive kritiseret. DEBAT: Vi skal overveje, om dansk landbrug skal gå en ny vej uden sprøjtegift og unaturlig masseproduktion af korn. Landmænd hamstrer sprøjtegift.


Salget af sprøjtegifte steg 1procent sidste år. Nu beder kommunen om lov til at bruge sprøjtegift. Samfundets ret til at beskytte grundvandet under landbrugets marker er kernen .

Aarhus kommune i retten for at bevare retten til at bruge sprøjtegift i sårbare områder, selvom grundvandet er . Selvom forbruget er faldende, . Et forbud mod at lade landmænd bruge sprøjtegift i Egedal Kommune ender nu i retten. Og det er en sag, der kan få stor betydning for . Det er en anden snak - som vi også behandler i bogen. Danmarks intensive landbrug kræver landbrugsjord i udlandet. Der er altså forskel på midler, og fx chlorpyrifos er forbudt i dk men ikke på æbler. Kontrolmyndghederne finder alarmerende mængder af ulovlig sprøjtegift hos danske landmænd.


De danske landmænd gør alt, hvad de kan, for at sprøjte afgrøder effektivt og. Grøntsager med rester af sprøjtegift er tredoblet på fem år. Samvirke har sat fokus på sprøjtegift i fødevarer, og selv om. Et er, at organisationen Bæredygtig Landbrug går amok, noget andet er, . Kommunens påbud mod sprøjtegift og pesticider har blandt andet fået Landbrug og Fødevarer til at fare op af stolen, og kalde det en hån mod . BEDER: Det hjælper ikke grundvandet at forbyde landmænd i Beder at bruge sprøjtegift , så længe områdets haveejere sprøjter lystigt løs.


I Slagelse, Esbjerg og Odense er der fundet rester af sprøjtegift i. Miljøordfører beroliger me at fund af rester af sprøjtegift i vand ikke.

Landbrugets sprøjtegifte er så farlige for natur og mennesker, at de bør udfases. Folketinget er heldigvis ikke eneste mulighed for at gøre op med sprøjtegift. Roundup, der er den mest brugte sprøjtegift i fødevareproduktionen i. OVer 1forskellige pesticider bruges i landbruget og gartnerierne i . Som afslutning på opslaget om konventionelt landbrug skal eleverne arbejde med opgaven omkring ophobning af sprøjtegift. Dansk landbrug får fremover lov at bruge flere forskellige pesticider.


Af den sprøjtegift , der sælges i Danmark, går procent til landbrug og procent til øvrige arealer. Men sprøjtegiften holder sig ikke på marken, i drivhuset, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg