mandag den 28. maj 2018

Hvordan griller man et helt lam

Helgrillet lam er perfekt grillmat til store anledninger. Det krever en del forberedelser og arbeid i løpet av grillingen, men de fleste tror at det er. Knip over ribbenene helt inne ved ryggraden, slik at ribbene kan brettes ut.


Ute på et skjær en varm sommerdag, på hagefesten med masse feststemte mennesker eller på firmafesten. Vi viser deg hvordan du griller et .

Det går forbavsende hurtigt at grille et helt lam , når man bare har den rigtige grill. Se billeder og læs om, hvordan du tilberede helstegt lam på . Det tar litt ti men er verdt å vente på. Helt lam kan du bestille via kjøttdisken i butikk eller hos din lokale slakter. Det er også mulig å leie grill og stativ.


Du trenger nemlig en stor grill , like stor som lammet. Når grillsesongen er på topp, anbefaler Filip Langhoff at du skaffer deg et helt lam.

Her deler han oppskrift på hvordan bruke ulike deler av kjøttet. Lam er veldig godt å grille fordi det gir et mørt, saftig, og velsmakende resultat. Bruker du kullgrill får man en nydelig røyksmak som passer godt sammen med lammekjøttet. På gassgrill skrur du gassblussene på høy temperatur på den ene siden og helt av på den andre siden. Lær hvordan man griller lam som fårefilet, lammekoteletter og skiver av lammelår ved hjelp av direkte og indirekte varme.


Hent selv et helt lam med stor grill og køletrailer på Sjællan i København, i Jylland eller . Du kan også benytte rått lam , men da tar det en god del mer til å steke det. Det viktigste å huske på når du skal grille et helt lam er at det tar tid. Whole lamb on the rotisserie. Beregn stk sopp pr person. Få biffguide, eksempler på tilbehør og tips til hvordan du sjekker om biffen er rå, medium eller godt stekt.


Grillet ytrefilet av lam fra Kuraas med grønnsaksoverraskelse er et herremåltid. Jeg har denne gang brukt ferdigmarinert kjøtt, men dersom du ikke får tak i det kan du ha salt og pepper på. Mørt og godt blir det helt sikkert.


Dersom du griller med lokk, fungerer grillen som en varmluftsovn.

Steketiden avhenger av størrelsen på lammelåret og varmen på grillen, men bruk tid. Om folk hadde visst hvor enkelt det er, hadde vi ikke hatt flere lam igjen i. Tidligere har han vist oss hvordan man griller perfekt laks, svinenakke og blåskjell. Jo, selv om du steker det litt for mye er det fortsatt helt fantastisk.


Jeg griller på sterk varme nesten utelukkende når jeg vil ha skorper. Lam er lett å grille, og røyken fra grillen fungerer utmerket sammen. Jeg liker best å bruke tykke koteletter (½–cm) hvis mulig, men av og til vil jeg ta det helt den andre veien. Hvordan grille lammelår og de andre store stykkene? Norgesmesteren i grilling gir deg sine beste tips til hvordan du griller kjøtt.


Lagrader for rosa kjøtt. Et lam deles opp i mange mindre stykker med ulike egenskaper. Generelt stekes større stykker i ovnen, og mindre stykker i panne, wok eller grill. Vi anbefaler en ovnstemeratur på 1°C. Da blir kjøttet saftig, og det blir jevnt rosa stekt helt igjennom.


Kokt kjøtt skal ikke koke, men trekke på ca grader. John Torode lærer hvordan gauchoene griller kjøtt. En av de klassiske rettene er lam asador, der et helt lam spennes opp på et kors,. Men en asado kan også være en flat grill , der man byr på entrecote, chorizo, ytrefilet, .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg