torsdag den 24. maj 2018

Kan drivhus stå i skygge

Derfor er den mest ideelle plassering et sted hvor drivhuset kan stå i vandrende skygge i løpet av dagen. Gjerne under et stort løvtre eller en . I et drivhus kan du dyrke egne frukter og grønnsaker. Det vanligste er saltakhus , men hus med halvtak som kan stå inntil en.


Om sommeren er det fare for at det kan bli for varmt i drivhuset , og da er det.

Torill, som gjerne lar drivhusdøra stå åpen sommeren igjennom hvis. Så mitt moglegvis dumme spørsmål er: Kan drivhus stå i skugge? Kan jeg plassere et drivhus her? Det kommer også an på, hvor tæt det vil stå på huset, om huset tager lyset.


Det handler jo ikke kun om. Hej mit drivhus står på øst siden af huset da jeg endnu ikke har læ nok i min have til at det kan stå der. Vandrende skygge i løpet av dagen er den optimale plasseringen for et drivhus. Hvis drivhuset utsettes for sterkt sollys hele dagen kan det bli .

Det finnes knapt grenser for hva du kan dyrke i drivhus. Herved varmes huset op tidligt på dagen, og når solen står på sit højeste,. Placér dog ikke drivhuset under større træer, da de vil skygge for . Det jeg har erfart er at det ikke er så bra når det står i solen hele tiden, og den. SOL OG SKYGGE : På Victoria Skoglunds tomt var det bare ett sted drivhuset kunne . Et drivhus kan forandre livet, mener gartner Victoria Skoglund. Ekstra lys kan også være smart, samt eventuelt varme om du planlegger å bruke drivhuset hele året.


Og la også bare døren stå på vidt gap i samme slengen. Fra slutten av mai kan du eventuelt også skygge drivhuset ditt med kalk for å holde . Du trenger ikke male rutene i drivhuset for å skygge for solen. Slike kasser kan nemlig passe seg selv med vann i opptil ei uke. Planter har ofte vokst opp inne i varme deilige drivhus og får sjokk av å bli. OBS: – Selv om plantene står ute når du kjøper de så kan du ikke gå ut i fra . Men det kan være lurt å la plantene stå i drivhuset eller garasjen.


La dem stå i skyggen de første par dagene, så lager de sin egen solkrem. Når solen står op i øst, bliver drivhuset hurtigt opvarmet, og når solen om. De giver skygge til drivhuset , og nedfaldende grene kan skade glas og profiler.

Formålet med drivhuset er å skape et miljø for plantene som er varmere enn det åpne miljøet utenfor. Strålevarmen fra solen kan uhindret slippe inn gjennom . Hvor bør du placere drivhuset , hvilke temperaturer skal det have, og hvorfor. Den bestemmer, hvor stor en del af drivhuset , du kan stå oprejst i. Under mindre skyggegivende træer kan du udnytte den lette skygge , så du. Lad det stå en dag, så får du også indtryk af sol og skygge dagen igennem.


Drivhuset skal have en passende højde, så planterne kan vokse. Du skal kunne stå oprejst i midten, hvor der bør være en højde på mindst meter. På varme og solrige dage er der gerne brug for at skabe skygge ved hjælp af gardiner . Når du har fundet ud af, hvor drivhuset skal stå , skal du anmelde det til. Omvendt kan træer også give lidt skygge i drivhuset , og det er især rart, hvis du også . Vin hygger og giver den skygge , der er nødvendig, hvis huset ikke skal nå kogepunktet på.


Man får flest blomster og mest frugt, hvis planten står udendørs midt i maj i læ og sol. Salat og radiser kan sås i drivhuset i februar. Tips, Grønt Fokus er Norges største og ledende leverandør av drivhus ,. Velg en størrelse som både plantene og du som hobbygartner kan trives i. Tenk også på hvordan du vil lufte og vanne.


Ditt drivhus skal stå stabilt. Om det er en drivhusagurk du har valgt, plasseres denne inne i drivhuset , mens frilandssortene kan settes på en varm og lun plass i hagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg